Računalništvo, telefonija
02.10.2012 14:52

Deli z drugimi:

Share

Na Statističnem uradu RS imajo podatke na varnem

Podjetje Fujitsu je na Statističnem uradu Republike Slovenije (SURS) poskrbelo za prenovo infrastrukture za varnostno kopiranje podatkov. Danes SURS varnostno kopiranje podatkov izvaja z rešitvijo ETERNUS CS800 S2, ki uporablja napredno tehnologijo deduplikacije, s katero lahko zmanjša količino podatkov za varnostno kopiranje tudi do 95 odstotkov. Shranjevanje varnostnih kopij na visokozmogljivih sistemih za varnostno kopiranje v okolju SURS dosega hitrosti shranjevanja podatkov do 3,6 terabajtov na uro (TB/h) in tako prihrani približno 40 % časa glede na staro rešitev.
Na Statističnem uradu RS imajo podatke na varnem
Na Statističnem uradu RS imajo podatke na varnem

Statistični urad Republike Slovenije je glavni izvajalec in povezovalec dela na področju državne statistike, zato nenehno obdeluje podatke. Pri delu zaposlenim velik izziv predstavljajo predvsem podatkovne baze starejšega datuma, in sicer prav zaradi tega, ker jih uporabniki iz določenih razlogov nujno potrebujejo, na operativnih medijih pa zanje navadno ni dovolj prostora. Podatke, ki jih trenutne statistične naloge ne uporabljajo, zato zaposleni pogosto preselijo na druge cenejše medije. Pri tem pa velja, da čim daljši je čas hranjenja, tem večji so stroški. Pri zelo starih podatkih je treba podatke zaradi kakovosti samih medijev prepisovati.

Podjetje Fujitsu je na SURS implementiralo napravo za varnostno kopiranje podatkov ETERNUS CS800 S2. Naprava uradu zagotavlja visoko hitrost kopiranja in obdelave podatkov z različnih pomnilniških medijev. Uporaba močne enkripcije skrbi za varno kopiranje občutljivih podatkov na rezervno lokacijo. Sistem temelji na napredni tehnologiji deduplikacije in omogoča zmanjšanje količine podatkov za varnostno kopiranje (tudi do 95 odstotkov). Pri tem je shranjevanje varnostnih kopij na zmogljive diskovne sisteme cenovno ugodnejše in posledično zmanjšuje skupne stroške lastništva rešitve. Fujitsu je poskrbel za implementacijo rešitve ETERNUS CS800 S2 v obstoječe informacijsko okolje ter njeno povezavo z ostalimi delovnimi sistemi in omrežji. Na SURS so se odločili za napredno izvedbo varnostnega kopiranja, ki ga odlikujeta hitrost in skalabilnost. Z implementacijo Fujitsu ETERNUS CS800 S2 so na SURS čas, potreben za varnostno kopiranje podatkov, skrajšali za 40 odstotkov.

“Varna in zanesljiva hramba podatkov je zelo pomembna za vse organizacije, še toliko bolj pa to velja za najvišje vladne ustanove, kot je Statistični urad. Bistvena prednost sistema ETERNUS CS800 S2 je možnost varnega kopiranja podatkov na eno ali več rezervnih lokacij. Z uporabo tehnologije deduplikacije podatkov lahko znatno zmanjšamo količino podatkov, ki se prenaša na drugo možno lokacijo prek povezave LAN. Tehnologija virtualnih pomnilniških knjižnic (VTL) pa nam omogoča zelo hitro shranjevanje in restavriranje podatkov – do 3,6 TB/h,” je povedal Milan Kajič, razvojni inženir na Statističnem uradu Republike Slovenije.

Naprava Fujitsu ETERNUS CS800 S2 samodejno upravlja vse funkcije v povezavi z deduplikacijo in podvojevanjem podatkov ter nastavitvami strojne in programske opreme. Sistem tudi samodejno optimizira zaščito podatkov, skladno s topografijo omrežja. Rešitev zagotavlja enostavno razširljivost do kapacitete 160 TB (uporabne kapacitete) in se preprosto poveže v že obstoječe okolje za zaščito podatkov.

“Strokovnjaki podjetij Fujitsu in Our Space Appliances so tekom implementacije dokazali, da obvladajo področje varovanja informacij do podrobnosti. Implementirana rešitev omogoča enostavnejšo, hitrejšo in za naročnika cenejšo hrambo občutljivih podatkov,” je povedal specialist za rešitve za hrambo podatkov pri Fujitsu Slovenija Tomaž Kužnik.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več