Triki in nasveti
15.11.2010 13:36
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Arhiviranje in obnova elektronske pošte

Kupcem Office 2007 na voljo brezplačna nadgradnja na različico 2010
Kupcem Office 2007 na voljo brezplačna nadgradnja na različico 2010

Ta navodila se nanašajo na Outlook 2007 in 2010 in se ne nanašajo na arhiviranje podatkov o poštnem računu (kot so gesla, nastavitve strežnikov ipd.). Te je namreč veliko lažje ponovno sestaviti. Raje se osredotočimo na kreiranje varnostnih kopij in obnovitev podatkov za datoteke, ki jih je težje obnoviti – npr. elektronska sporočila v poštnem predalu, koledar in stiki.

Varnostno kopiranje Outlook datotek v bistvu ni nič drugega kot kopiranje datotek na varno mesto. Najtežji del pri tem je priti do teh datotek. Pa vendar tudi to ni posebej težko.

Če uporabljate Outlook 2007, izberite “Orodja” in nato “Nastavitve računa”. Za različico 2010 kliknite jeziček “Datoteka”, nato možnost “Info” na levi strani, “Nastavitve računa” in “Nastavitve računa” še enkrat. (Ja – ta, zadnja je vsekakor odveč). V obeh različicah vas bo pripeljalo do pogovornega okna za nastavitve računa, kjer morate klikniti na jeziček “Podatkovne datoteke”. Izberite svoj Outlook »personal folder« in kliknite na gumb “Odpri mapo” (verzija 2007) ali “Odpri lokacijo datotek” (2010). Mapa, ki vsebuje Outlookove datoteke z vašimi podatki se bo odprla v novem Explorer pogovornem oknu. Vrnite se v Outlookov vmesnik, zaprite pogovorno okno “Nastavitve računa” in zaprite Outlook.

Vrnite se na okence Explorerja in skopirajte datoteke na vaše varno mesto, kot je npr. kakšen zunanji disk ali USB ključek. To je to. Outlookovi podatki so sedaj uradno arhivirani.

Sedaj prestavimo čas nekoliko naprej in preskočimo na dan, ko boste te podatke potrebovali za obnovo.

Potem, ko ste iz 1001 razloga ponovno namestili programski paket Office, odprite Outlook in pojdite skozi začetni vodič. Ko bo vse na svojem mestu, zaženite čarovnik za uvoz in izvoz. Če želite to narediti v Outlooku 2007, izberite “Datoteka” in nato “Uvoz in izvoz“. V Outlooku 2010 kliknite jeziček “Datoteka”, nato na levi strani možnost “Odpri “ter izberite opcijo “Uvoz”.

Ko se vam čarovnik zažene, izberite “Uvoz iz drugega programa ali datoteke” in kliknite “Naprej”. Za vrsto datoteke izberite “Datoteka osebnih map (.pst)”. Ko kliknete “Naprej”, kliknite gumb “Prebrskaj” in poiščite vašo arhivsko mapo. Izberite ustrezno datoteko (Outlook oz. Outlook.pst če imate v Windowsih nastavljeno prikazovanje končnic).

Ko greste skozi preostanek čarovnika, izberite “Personal Folders” in se prepričajte, da je obkljukana opcija “Vključi podmape”. To je vse. Vaši podatki so obnovljeni.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več