Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
26.08.2024 11:11

Deli z drugimi:

Share

Interaktivni zasloni namesto tabel, računalnikov in projektorjev

Legamaster nudi profesionalne interaktivne zaslone za vsako situacijo.

Tabla, računalnik ali projektor … V izobraževalnem in poslovnem svetu se velikokrat srečamo z dilemo, kaj naj uporabimo. Sedaj te dileme ni več, saj so vse tri naprave združili v eno  – v interaktivni zaslon.

Zakaj v učilnicah in pisarnah uporabljamo table? Preprosto povedano, ker omogoča zelo dobro posredovanje informacij. Gre pa za bolj analogno rešitev, ki ima samo eno funkcijo. Interaktivni zaslon, tako kot tabla omogoča, da naj lahko pišemo, hkrati pa omogoča neomejeno velikost pisalne površine ter shranjevanje in deljenje zapisanih informacij.

Projektorji so bolj primerni za uporabo v večjih predavalnicah, ker zmorejo projicirati vsebino na velika platna. Interaktivni zasloni, ki imajo lahko diagonalo tudi 200 cm in več, pa so bolj primerni za manjše in srednje velike učilnice ali sejne sobe. Interaktivne zaslone lahko uporablja tudi več uporabnikov hkrati, kar je odlično za sodelovanje med učenci in za spodbujanje ekipnega dela v pisarnah.

Obenem pa interaktivni zaslon zmore še veliko več, saj lahko preko dotika zaslona upravljamo z prikazano vsebino. Zmorejo tudi zagon številnih programov za komunikacijo in sodelovanje, shranjevanje dokumentov, dostop do interneta in še več.

Interaktivni zasloni Legamaster – odlična produktivnost, še boljša prijaznost do okolja

Legamaster je svoje zaslone zasnoval za pisarne in učilnice. Vsaka podrobnost je prilagojena, da omogoča čim boljšo, hitrejšo in enostavnejšo uporabo ter posredovanje informacij. Kot se spodobi za takšnega proizvajalca, imajo na voljo kar nekaj modelov, od Explore, Evolve do Discover, Supreme in Panorama. Razlik med njimi je kar nekaj, kar je dobro, če iščete res dotične specifikacije. Vsem pa je skupen cerfifikat 1 % For the Planet, kar pomeni, da podjetje Legamaster od vsakega prodanega zaslona prispeva v sklad za varovanje in obnovo našega planeta Zemlja.

Evolve 2 je eden novejših interaktivnih zaslonov. Ima premaz proti nadležnim odbojem svetlobe, ki lahko uničijo tudi najboljšo predstavitev. Evolve 2 ima visoko svetilnost in Zero Gap zaslon kar pripomore k odličnem kontrastu, ki je morda celo najbolj pomembna značilnost na interaktivnem zaslonu. Pogosto so uporabljeni v večjih, svetlih prostorih, zato je res pomembno, da svetilnost zmore kljubovati močni dnevni svetlobi.

Ker je vgrajen operacijski sistem Android, pomeni, da smo z delovanjem interaktivnega zaslona vsaj delno že seznanjeni, saj smo sistema že vajeni iz tablic in telefonov. Dodatnih priključkov je dovolj, če bi želeli povezati še kakšno zunanjo napravo. Na voljo je tudi USB-C priključek, ki podpira napajanje do 100 W, kar pomeni, da lahko nanj zlahka priklopimo prenosnik in tako preko enega kabla dobimo napajanje, sliko in funkcijo upravljanja na dotik.

Raziskujte na interaktivnih zaslonih Explore

Interaktivni zasloni Explore nimajo vgrajenega operacijskega sistema, kar se morda sliši kot pomanjkljivost, v resnici pa omogoča uporabnikom prosto izbiro sistema in ostalih komponent računalnika.

Namesto Androida, kot ga imajo zasloni Evolve2, lahko v zaslone Explore priklopite osebne računalnike ali t. i. OPS (angl. Open Pluggable Specification) sistem z, na primer, Windowsom, Intel procesorjem in poljubno količino delovnega spomina in prostora za podatke.

Legamaster priporoča, da Explore zaslon združite z OPS sistemom Navigator z Android operacijskim sistemom, ki omogoča dostop do Googlove trgovine, storitev in aplikacij Workspace za učenje in sodelovanje, česar se bodo najbolj veselili učenci in učitelji. Hkrati pa je omogočen tudi dostop do programov Microsoft 365, vključno z Wordom, PowerPointom, Teamsi, ki so nepogrešljivi v pisarnah širom sveta.

Dokumente in ostale datoteke lahko shranjujete kar v Google Drive, delite si jih lahko preko Google Docs, Sheets, Slides ali podobnim programom. Vsi Google in Microsoft programi, ki jih bolj ali manj že zdaj uporabljate na računalnikih, so na voljo na interaktivnih zaslonih Explore.

Najboljše sodelovanje in učenje na zaslonih Legamaster

Interaktivni zasloni Legamaster so dober primer, kaj vse ponujajo interaktivni zasloni in zakaj so vse pogosteje uporabljeni v podjetjih in izobraževalnih ustanovah.

Če bi radi izboljšali, kako sodelujete s sodelavci, ali pa bi radi dijakom in študentom zagotovili najboljšo učno izkušnjo, potrebujete interaktivne zaslone.

Legamaster poleg vsega omenjenega nudi do 8 let garancije in brezplačne posodobitve.

Več pa na www.centerprojekcije.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni interaktivni zaslon

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LESTRA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LESTRA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LESTRA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več