Življenjski slog
10.07.2024 07:34
Posodobljeno 6 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Paloma gre na MARS

Tako je Paloma najbolj znanim svetovnim vesoljskim agencijam poslala kompakten toaletni papir, ki bi na odpravi proti rdečemu planetu zavzel manj prostora, ter trajal celo pot tja in nazaj.
Tako je Paloma najbolj znanim svetovnim vesoljskim agencijam poslala kompakten toaletni papir, ki bi na odpravi proti rdečemu planetu zavzel manj prostora, ter trajal celo pot tja in nazaj.

Medtem, ko se vesoljske agencije šele pripravljajo, da bi poslali človeka na Mars, so v Palomi že razvili kompakten toaletni papir, ki bi na odpravi proti rdečemu planetu zavzel manj prostora, ter trajal celo pot tja in nazaj. 

Ko se bo človek odpravil na pot proti Marsu, bo moral s sabo vzeti vse, kar ta potrebuje. Tudi toaletni papir. A ker je prostor na plovilih omejen, bo moral biti drugačen, kot je danes. Četverček triplastnega papirja s kar 335 lističi Paloma MAX so vesoljske agencije že prejele. Medtem, ko čakamo, ali ga bodo uporabili, se o njegovi uporabnosti in mehkobi ter o resničnosti izjav, da ne zavzame veliko prostora in traja dolgo, lahko prepričate že danes.

Novi toaletni papir iz Palome navdušuje s kompaktnostjo in dolgotrajnostjo, zaradi česar so pomislili, da bi bil primeren za vesoljska potovanja. Inovativni izdelki, razviti za astronavte, pogosto pomagajo pri vsakdanjem življenju, a tudi izdelek iz Sladkega Vrha je tako dober, da bi lahko poletel v vesolje. 

Predsednik uprave in obenem tehnični direktor v družbi Paloma dr. Stevan Lomić je ob priložnosti predstavitve novega izdelka dejal: 

»Naše inovativno pakiranje omogoča, da štirje kompaktni zavihki Paloma Max vsebujejo toliko trislojnega toaletnega papirja kot deset običajnih rolic. Z 38 metri papirja na eno rolico, kar predstavlja 150 odstotkov običajne dolžine, je ta izdelek tudi ekološki, saj pušča manj ogljičnega odtisa in je pakiran v embalaži, ki vsebuje do 30 odstotkov reciklirane plastike

Predsednik uprave in obenem tehnični direktor v družbi Paloma dr. Stevan Lomić
Predsednik uprave in obenem tehnični direktor v družbi Paloma dr. Stevan Lomić

Inovativne rolice kompaktnega toaletnega papirja iz sto odstotkov certificirane celuloze so razvili strokovnjaki razvojnega oddelka v Sladkem Vrhu. Tam na najsodobnejšem papirnem stroju izdelujejo močan, a obenem mehak in vpojen papir, ki ga ravno tako nova proizvodnja linijo s hitrostjo 700 metrov na minuto tesno in kompaktno navije na zvitke (rolice). V Palomi verjamejo, da je to začetek nečesa velikega in sprememba, ki bo poenostavila nakupovanje toaletnega papirja in izboljšala kakovost življenja.

Paloma MAX najdete v trgovinah Mercator, Tuš in Leclerc. Družba Paloma vas obenem vabi, da spremljate profile na družbenih omrežjih, saj bodo v poletnih mesecih potekale atraktivne nagradne igre.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Paloma.
Vas zanima več iz te teme?
NASA


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več