Igre
07.09.2009 11:08
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Seks za 20 milijonov dolarjev

Očitno ni pomembno, ali pobijaš osebe in jih nasilno pretepaš, pomembno je le, da ni seksa.
Očitno ni pomembno, ali pobijaš osebe in jih nasilno pretepaš, pomembno je le, da ni seksa.

Programerji priljubljene računalniške igre Grand Theft Auto: San Andreas so pred kratkim na lastni koži spoznali temeljno razliko med seksom v resničnem in navideznem svetu. Sledni je namreč občutno dražji, saj je moralo podjetje Take-Two zaradi »skritih« prizorov simulirane spolnosti v igri odšteti kar 20 milijonov ameriških dolarjev kazni.

Sodna »gonja« zaradi prizorov simulirane spolnosti se je pričela leta 2006, ko je bila vložena tožba zoper programerje podjetja Take-Two, saj slednji kljub številnim opozorilom spornih prizorov niso izbrisali iz programske kode igre, ampak zgolj iz zgodbe. Nadobudni hekerji pa so kaj kmalu izdali popravek Hot Coffee, ki te vrstice kode v igri odklene.

Podjetje Take-Two je bilo nato primorano odšteti več milijonov ameriških dolarjev za zamenjavo vseh kopij iger z očiščeno verzijo. Ker bi se zasebne tožbe zaradi simulirane spolnosti v priljubljeni računalniški igri Grand Theft Auto: San Andreas lahko vlekle v nedogled, je podjetje Take-Two s tožniki sklenilo poravnavo v višini 20 milijonov ameriških dolarjev. Na njihovo srečo bo zavarovalnica pokrila kar 15,2 milijona dolarjev kazni.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več