Triki in nasveti
03.06.2009 15:40
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kloniranje ali preslikava?

Kloniranje ali preslikava?
Kloniranje ali preslikava?

Kloniranje

in preslikava sta podobni stvari, obe namreč naredita natančno kopijo vsebine vašega trdega diska. Pri kloniranju s pomočjo sekundarnega naredimo kopijo prvotnega diska. S preslikavo pa se ustvari velika arhivska datoteka, iz katere lahko pozneje rekonstruiramo vsebino diska. (Večina takšnih programov omogoča tudi obnovo posameznih datotek.)

Kloniranje je očitno enostavnejša izbira, če se odločate za nadgradnjo vašega trdega diska – pod pogojem, da bosta oba pogona delovala na istem računalniku.

Preslikava omogoča boljšo izbiro za arhiviranje zaradi naslednjih razlogov:

1. Možnost shranjevanja na različne medije. Medtem ko kloniranje zahteva uporabo sekundarnega trdega diska, imate pri preslikavanju veliko več možnosti. Sliko lahko shranite na primarni ali katerikoli drugi disk. Še več, če ste pripravljeni na menjavanje ploščkov, lahko sliko shranite tudi na DVD.

2. Boljši programi za preslikavo, kot je True Image, lahko naredijo primarne varnostne kopije, s čimer zapišejo samo stvari, ki so se spremenile od zadnjega arhiviranja. To pomeni, da z enim programom opravimo dve nalogi hkrati.

3. Preslikava je varnejša. Če zlonamerna programska koda okuži računalnik in ugotovi, da sta na računalniku dve Windows particiji, lahko okuži obe. To je veliko manj verjetno, če je slika diska stisnjena datoteka v unikatnem formatu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več