Računalništvo, telefonija
05.01.2021 19:00

Deli z drugimi:

Share

V Velenju raste industrijsko-tehnološki inkubator

V Velenju raste industrijsko-tehnološki inkubator
V Velenju raste industrijsko-tehnološki inkubator

Direktorica Saša Inkubatorja Karla Sitar je na decembrski seji Sveta Mestne občine Velenje predstavila projekt Industrijsko-tehnološki inkubator, ki bi ga pričeli izvajati že v letu 2021. Zagonskim podjetjem bi zagotavljali proizvodne prostore, kar bi vzpodbudilo investicijski ciklus in 50 novih delovnih mest letno.

Kljub krizni situaciji je letos v Saša inkubatorju nastalo 16 novih podjetij in 32 novih delovnih mest. Rast proizvodno naravnanih podjetij jih je spodbudila, da jim omogočijo primerno infrastrukturo za nadaljnji razvoj. V Poslovni coni Stara vas bi radi postavili 5.000 m2 velik Industrijski inkubator, s katerim bi zadržali hitro rastoča tehnološka podjetja v regiji in privabili še nekatera nova podjetja iz okolice. V nadaljevanju projekta je predvidena postavitev razvojno prototipnega proizvodnega prostora za industrijo 4.0, ki bi ga podprli s programom, specializiranimi delavnicami, mentorji in povezovanjem industrijskih korporacij z zagonskimi podjetji. Razvoj novih tehnologij je v porastu. Industrija jih je željna. Zato vidijo priložnost v povezovanju s korporacijami, kar že sedaj uresničujejo preko programa Future 4.0.

Izjemnega pomena je tudi vzpostavitev regijskega sklada tveganega kapitala, ki bo podjetjem omogočal financiranje. Želja je, da financiranje omogočijo iz evropskih sredstev, drugače pa bi oblikovali manjši sklad z zasebnimi vlagatelji. Obenem je v sklopu projekta predvidena prostorska širitev SAŠA inkubatorja še v tri občine SAŠA regije.

Skupna ocena vseh predvidenih stroškov znaša 8,5 milijona evrov (infrastruktura, program, oprema). Pričakujejo najmanj 85 % višino sofinanciranja z evropskimi sredstvi. Preostali delež bodo proporcionalno razdelili med vse partnerje projekta.

Ob ugodnih pogojih bi lahko odprtje Industrijskega inkubatorja načrtovali že konec leta 2021 oziroma v začetku leta 2022 in tako zagonskim podjetjem omogočili nadaljnjo rast.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več