Pametne ure
05.10.2022 06:04
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oura Gen3 Horizon: najboljši pametni prstan doslej

Foto: Oura
Foto: Oura

Finsko podjetje Oura je pred kratkim pripravilo tretjo generacijo pametnega prstana, imenovanega Oura Gen3 Horizon. Gre za enega najboljših pametnih prstanov doslej, saj kljub omejenim dimenzijam vsebuje napredno elektroniko in senzorje, ki so pri merjenju zelo natančni, zato uporabnik vedno razpolaga z vrsto uporabnih podatkov. Poleg tega gre za prvi pametni prstan podjetja Oura, ki je povsem okrogel.

Senzorji oziroma tipala, ki se nahajajo tako v notranjosti kot na zunanjem delu prstana, merijo telesno temperaturo, spalne cikle, srčni utrip v mirovanju in spreminjanje srčnega utripa. Za slednje opravilo so uporabili povsem nov senzor. Ta je v primerjavi s senzorji, ki so vgrajeni v predhodne različice pametnih prstanov Oura, še boljši. Vse podatke, ki nam jih prstan posreduje, lahko nenehno spremljamo v namenski aplikaciji, ki je na voljo tako za mobilne operacijske sisteme iOS kot Android.

Vsi podatki, ki jih aplikacija in prstan Oura Ring zbirata, lahko pripomorejo k izboljšanju zdravih dnevnih navad in spanca porabnika. Na voljo je tudi senzor za merjenje nasičenosti krvi s kisikom. Piko na i nedvomno daje dolga avtonomija delovanja. Ta namreč brez polnjenja traja kar sedem dni. To bodo uporabniki znali ceniti predvsem, ko bodo na poti.

Pametni prstan Oura Gen3 Horizon pa ni poceni. Ta namreč v Združenih državah Amerike stane kar preračunanih 350 evrov. Prejšnji model je vrednoten na preračunanih 300 evrov. K temu pa je treba prišteti še okoli 6,3 evra mesečne naročnine na storitve Oura.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP monitorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50