Računalništvo, telefonija
30.05.2019 05:59
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Edinstven prenosnik z dvema zaslonoma

Asus ZenBook Pro Duo ponuja edinstven in precej zanimiv način uporabe prenosnega računalnika.
Asus ZenBook Pro Duo ponuja edinstven in precej zanimiv način uporabe prenosnega računalnika.

Vedno več proizvajalcev prenosnih računalnikov poskuša tipkovnico nadomestiti z zaslonom na dotik, a uporabniki nad tem niso preveč navdušeni. Zato so inženirji podjetja Asus pripravili prenosnik, ki je opremljen s kar dvema zaslonoma in klasično tipkovnico. To pomeni, da novost ponuja edinstven in precej zanimiv način uporabe prenosnega računalnika.

Inovativni prenosni računalnik Asus ZenBook Pro Duo je opremljen z dvema kakovostnima zaslonoma OLED z 38,1-centimetrsko oziroma 15-palčno diagonalo. Primarni zaslon nudi izris slik z ločljivostjo 4K in ima razmerje stranic 16 proti 9, sekundarni zaslon, ki se nahaja tik nad tipkovnico, pa ima razmerje stranic 32 proti 9. Slednjega lahko uporabimo kot klasičen zaslon, lahko pa v njem poganjamo drugo aplikacijo kot na primarnem zaslonu. To pomeni, da lahko novi prenosnik podjetja Asus uporabljamo kot en računalnik z dvema zaslonoma.

Prenosni računalnik Asus ZenBook Pro Duo z dvema zaslonoma bo seveda primeren tudi za najzahtevnejše uporabnike, saj je opremljen z Intelovimi procesorji, pri čemer bo najzmogljivejši model na voljo s procesorjem Core i9 in grafično kartico Nvidia GeForce RTX 2060. Tu bomo našli še štiri mikrofone ter priključek Thunderbolt 3. Maloprodajna cena novosti še ni bila razkrita, znano pa je, da bo na prodaj v tretjem četrtletju letošnjega leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več