Računalništvo, telefonija
14.01.2019 18:00

Deli z drugimi:

Share

Amazon krši nemške zakone

Amazonov priljubljen izdelek Dash, s katerim uporabnik preprosto naroči izdelke s pritiskom na gumb, v Nemčiji krši zakon o varstvu potrošnikov. Vsaj tako je razglasilo nemško sodišče.
Amazon obtožen prikrivanja cen uporabnikom
Amazon obtožen prikrivanja cen uporabnikom

Amazon Dash je preprosta mala naprava, ki jo lahko kupijo vsi uporabniki storitve Amazon Prime, deluje pa na zelo preprost način.

Uporabnik mora biti najprej član Prime, nato pa lahko naroči tudi posebni gumb – Amazon Dash. Ta je povezan na določen izdelek, katerega uporabnik določi v aplikaciji. Na primer, da uporabnik naroči gumb Amazon Dash za pralni prašek. Tako uporabniku ni več potrebno sesti za računalnik ali prijeti za telefon, ampak samo pritisne na gumb in naročilo za pralni prašek je že oddano.

Vendar naj bi se težava pojavila pri ceni. Nemško sodišče je namreč odločilo, da uporabnik ob pritisku na gumb, ki ga zaveže na naročilo, ne ve, kakšno ceno plača, saj na gumbu ni nič zapisano, cene izdelkov pa se seveda spreminjajo.

Amazon se je seveda na odločitev sodišča hitro odzval z izjavo, da je izdelek Dash v skladu z nemško zakonodajo in da se bodo na odločitev sodišča pritožili v kratkem.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več