Računalništvo, telefonija
29.12.2018 12:42

Deli z drugimi:

Share

CES 2019: Kakšno nosljivo tehnologijo lahko pričakujemo?

CES 2019: Kakšno nosljivo tehnologijo lahko pričakujemo?
CES 2019: Kakšno nosljivo tehnologijo lahko pričakujemo?

Pravijo, da je božični čas najlepši čas v letu kajne? Če ste pravi ljubitelji tehnologijo, potem to za vas zagotovo ne drži, saj se verjetno najbolj veselite začetka januarja, ko nastopim čas največjega sejma potrošniške elektronike na svetu v Las Vegasu – “Consumer Electronics Show (CES)“.

Za prihajajočo se izdajo CES 2019 so napovedi upogljivi telefoni, inovacije na poročju avtomobilizma, televizije s takšno resolucijo, da bomo le stežka verjeli, da nismo del filma itd. Vse te novosti se slišijo super, vendar se bomo mi v tem članku osredotočili na nosljivo tehnologijo in pogledali, kaj lahko na tem področju pričakujemo od sejma v Las Vegasu.

Med 8. in 11. januarjem bo na sceno zagotovo stopila kakšna naprava, ki nam bo vzela dih, do takrat pa si poglejmo nekatere najbolj verjetne govorice, ki se širijo po industriji, glede tega, kaj bi nam lahko proizvajalci nosljive tehnologije pripravili na CES-u 2019.

Garmin

Garmin je stalni gost CES-a in vedno poskrbi, da občinstvo dobi tisto kar išče. Lani je recimo predstavil prvo nosljivo napravo, ki omogoča predvajanje glasbe, Forerunner 645 Music, prav tako pa smo pred kratkim dobili Fenix 5, s katerim je Garmin pripravil teren za leto 2019.

Vprašanje je, na katero področje nosljive tehnologije bo Garmin zavil najprej, ali bo nadaljeval v stilu Fenixa, ali pa lahko pričakujemo novo napravo Vivoactive? Ne glede na to, da nas je nekaj mesecev nazaj Garmin presenetil z napravo Vivosmart 4, bi lahko sedaj na vrsto prišel športni merilnik aktivnosti Vivosport. Ta je izšel na IFA-ju leta 2017 in zdi se, da je sedaj ravno pravi čas, da Garmin posodobi dotični merilnik z glasbenim predvajalnikom. Garmin se mora zavedati, da je Fitbit Charge 3 požel veliko zanimanja, kar pomeni, bo Garmin moral resno stopiti na plin.

Fitbit

Za Fitbit težko z gotovostjo potrdimo, da bo predstavil karkoli novega na CES-u 2019, še posebej zaradi trenutne sitaucije, v kateri se nahaja. Letos je zahvaljujoče se Versi in merilniku aktivnosti Charge 3 našel pot iz finančne krize, kar pa še ne pomeni, da je pripravljen na naslednji produkt.

Ali bo leto 2019 začel v podobnem ritmu? Kot smo že omenili, verjetno ne, vendar še vedno lahko pričakujemo, da bi dobili naslednjika modela Ionic ali Alta HR. Če se slučajno ne bo zgodilo nič novega na področju strojne opreme, še vedno obstaja možnost novosti na področju programske.

Fitbit je pred kratkim naznanil lastnost Sleep Score in prepričani smo, da Fitbit ne bo v celoti namenil senzorja SpO2 zgolj za dotično lastnost.


Fossil Group

Kot že verjetno veste je Fossil Group največji Wear OS akter, saj sodeluje pri pametnih urah številnih luksuznih modnih znamk kot sta recimo Armani in Michael Kors. Pred kratkim smo pisali tudi o novih partnerstvih s Pumo, BMW-jem in Citizenom in upravičeno lahko pričakujemo prve skupne produkte zelo kmalu v letu 2019.


Nekako se nam zdi, da bi bilo kar veliko presenečenje, če bi vse izpostavljene znamke izdale nove produkte že takoj januarja, je pa res, da Fossil Group nikoli ne skriva svojih novih naprav, tudi če jih potem izda proti koncu leta.


Po drugi strani pa obstaja velika verjetnost, da v primeru, če Fossil skupaj z novimi partnerji ne izda novih pametnih ur, obstoječi partnerji spet zakorakajo v vode analognih pametnih ur oz. hibridov. Dotično področje je Fossil v letu 2018 pustil ob strani in zato nas ne bi čudilo, če bi CES 2019 spet prinesel kakšen kos analogne pametne ure.


Samsung

Že res, da je nova pametna ura Samsung Galaxy Watch stara le nekaj mesecev, vendar tudi to ne pomeni, da Samsung ne pripravlja novosti za CES 2019. Ne smemo pričakovati nekih bajnih novosti na področju strojne opreme, je pa popolnoma realno pričakovanje novih inovacij Samsungovega programa C-Lab.


CES 2018 je za Samsung bil dokaj zanimiv, med drugim smo prvič spoznali pametna očala Relumino, torej lahko pričakujemo nekaj podobnega tudi letos.

HTC

Leto 2019 bo za virtualno resničnost zelo pomembno, kajti letošnje leto ni prineslo nobenih vidnejših inovacij ali napredka. HTC ima tukaj veliko vlogo za celotno področje, hkrati pa ima posebno nalogo, da pokaže, da je pripravil vrhunsko platformo za Facebookov Oculus. Torej, kaj lako pričakujemo od HTC-ja na CES-u 2019?

Kljub temu, da je HTC Vive Pro izšel šele leto nazaj, nikoli nismo imeli občutek, da bi o tej napravi lahko govorili kot o novi generaciji virtualne resničnosti. Že res, da je med tem časom izšla tudi samostojna naprava VIve Focus, ampak to še ne pomeni, da so nam cilji tajvanskega velikani kaj bolj jasni.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več