Telefonija
16.10.2006 10:43

Deli z drugimi:

Share

Telefonija Wi-Fi pridobiva na uporabnosti

SMC Networks je s podjetjema The Cloud in Skype sklenil dogovor o sodelovanju pri omogočanju prvega mednarodnega gostovanja storitve Skype na telefonih Wi-Fi na več kot 8.500 javnih dostopovnih točkah po vsej Evropi.

Po opravljeni registraciji SMC-jevega telefona Wi-Fi na spletu ga bodo uporabniki lahko uporabljali za klicanje prek katerekoli The Cloudove dostopovne točke, na katero se telefon samodejno poveže, ko je slednja v dometu. Prvi uporabniki te storitve bodo lahko dostopovne točke en mesec uporabljali brezplačno, nato pa bodo neomejen dostop plačevali po enotni ceni.

“Partnerstvo in razvoj tehnologije skupaj z The Cloudom odpira novo raven prilagodljivosti in mobilnosti na področju telefonije Wi-Fi,” je dejal George Zervos, generalni direktor za Evropo in Afriko pri SMC Networks. “Naši uporabniki lahko še vedno telefonirajo prek brezžičnih omrežij doma, v pisarnah, na univerzah in drugje, vendar jim ta inovativni pristop omogoča neoviran dostop do več tisoč dostopovnih točk po Evropi. Ko bodo sklenjeni nadaljnji dogovori o mednarodnem gostovanju, se bo ta vrsta dostopa širila po vsem svetu.”

The Cloud je ponudnik visokokakovostnega dostopa Wi-Fi na več kot 8.500 lokacijah, vključno z letališči, hoteli in železniškimi postajami v Veliki Britaniji, Nemčiji, v skandinavskih državah ter na Nizozemskem. “Veseli smo, da lahko sodelujemo z SMC-jem in našo ponudbo obogatimo s telefoni za Skype. Dogovor potrjuje našo predanost zagotavljanju najobsežnejšega izbora storitev Wi-Fi uporabnikom po vsej Evropi,” je poudaril Niall Murphy, vodja tehnološkega razvoja v podjetju The Cloud. “Mobilna telefonija VoIP z uporabo Skypea prodira vse hitreje, pogodba z SMC-jem pa odpira vrata za inovativno in cenovno ugodno storitev kot alternativo klasičnim telekomunikacijskim storitvam.”

Telefonska storitev kot plod sodelovanja treh podjetij bo oktobra na voljo v Veliki Britaniji, v skandinavskih državah in Nemčiji pa bo predstavljena proti koncu leta. Francija, Španija, Italija in države Beneluksa bodo sledile v začetku leta 2007. Nagrajeni WSKP100 je SMC-jev prvi telefon Wi-Fi za Skype in omogoča 3 ure neprekinjenega pogovora ter 30 ur stanja v pripravljenosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več