Tiskalniki in skenerji
15.07.2021 08:42
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

9 razlogov za prehod na tiskanje v oblaku

Poznate tiskanje v oblaku, ampak ne veste zakaj je tako pomembno za vaše podjetje. V nadaljevanju pojasnjujemo, zakaj to ni le dobra rešitev, temveč tudi edina rešitev.

Spotify, Google Drive, LinkedIn, Instagram – storitve v oblaku so že vgrajene v vsakdanje življenje. In sedaj, ko se je v zadnjem letu zaradi pandemije udomačilo delo na daljavo, so prevzele tudi naše poklicno življenje.

Ste vedeli, da osem od desetih podjetij pričakuje, da bo do konca leta 2021 več kot polovica njihove IT infrastrukture, temeljila na oblaku. 43 % podjetij pa pričakuje, da bo vsa njihova IT infrastruktura temeljila na oblaku. In zakaj ne? Je hiter, varen, stroškovno učinkovit in uspešen.

Toda kljub tem prednostim številna podjetja še vedno pogrešajo ključni, zadnji del sestavljanke – tiskanje v oblaku. Razložili vam bomo, zakaj se to dogaja in zakaj se to ne bi smelo zgoditi vam.

Začnimo z osnovami. Kaj točno je tiskanje v oblaku? To je rešitev, ki bo vsakemu zaposlenemu omogočila tiskanje česar koli, kjer koli in na kateri koli napravi (če ima internetno povezavo), ne da bi potrebovali različne gonilnike za tiskanje ali povezavo s strežniki za tiskanje. Najbolj očitna prednost je splošna mobilnost. Zagotavlja prilagodljivost tiskanja neodvisno od lokacije, hkrati pa razbremeni IT oddelke, ki jim ni treba upravljati številnih gonilnikov za tiskanje in strežnikov za tiskanje. Pravzaprav ponuja več svobode za manj dela.

Že to bi moral biti zadosten razlog. Po nekaterih raziskavah naj bi 39% podjetij že implementiralo neko obliko platforme za upravljanje tiskanja v oblaku. Večina pa še vedno zaostaja. Morda se zdi tiskanje v digitalni dobi preveč arhaično in se misel na posebno rešitev za tiskanje zdi nepomembna in je zato na stranskem tiru. Ali pa se vam zdi preveč zapletena, predraga, polna logističnih ovir. Vemo, kako preobremenjena je večina IT oddelkov in misel na uvedbo še ene spremembe se zdi prevelik zalogaj.

Hkrati pa tudi vemo, da je to protislovno. Prvič, uvedba storitev tiskanja v oblaku je enostavnejša možnost, kot si morda mislite. In drugič, olajšala vam bo življenje bolj, kot si lahko predstavljate. Tukaj je devet razlogov za prehod na oblak.

1. Tiskanje je pomembno.
Čeprav se sedaj vse delo večinoma opravlja na zaslonih to ne pomeni, da so tiskani dokumenti odveč. Daleč od tega. Hranjenje bistvenih pravnih in finančnih evidenc v fizični obliki, pošiljanje ponudb podjetjem, ali javna uprava, ki pošilja kritično dokumentacijo državljanom, tiskanje pomembnih podatkov za vsakega udeleženca pomembnega sestanka … Obstaja neskončno razlogov zakaj zaposleni še vedno uporabljajo tiskalnike – in en dober razlog, zakaj potrebujete pravi sistem, ki podpira potrebe po tiskanju.

2. Ljudje, ki vodijo tiskanje, so pomembni.
Tehnika se nenehno spreminja. Od tehničnih ekip se pričakuje, da bodo nenehno sledile spremembam. Že to je samo po sebi velik zalogaj. Hkrati pa se pojavljajo še pomisleki glede varnosti podatkov, povečano povpraševanje po delu na domu in stalna podpora končnim uporabnikom. IT oddelki so preobremenjeni. Vendar vam lahko tiskanje v oblaku priskoči na pomoč. Spletna konzola za upravljanje omogoča pregled nad lokalnim omrežjem in poenostavi upravljanje posodobitev ob spremembah platforme (na primer spreminjanje lastnosti tiskalnika ali posodabljanje in nadgrajevanje strežnikov ob vsaki izdaji varnostnega popravka).

3. Pri tiskanju so pomembni tudi prihranki.
Ker ni treba vlagati v strežnike za tiskanje in splošno tiskalniško infrastrukturo, lahko platforma za tiskanje v oblaku podjetjem prinese velike prihranke. Prednosti se ne končajo le s hitrejšo in enostavnejšo implementacijo. Z naročniškim modelom lahko tiskanje v oblaku podjetjem omogoči boljši pregled nad tem, koliko in kako se tiskanje uporablja. S tem imate boljše možnosti za upravljanje virov, ter za natančno napovedovanje stroškov tiskanja.

4. Tiskanje v oblaku je varno…
Raziskave kažejo, da je 73% podjetij zaskrbljenih zaradi kršitev varnosti povezanih s tiskanjem. Pravilno izvedeno tiskanje iz oblaka ne bi moglo biti varnejše. S pravim partnerjem boste imeli zagotovilo dveh podatkovnih centrov: enega glavnega in enega rezervnega podatkovnega centra v primeru (upajmo, da malo verjetno) nesreče v glavnem podatkovnem centru.

5. … in skladno.
Naš podatkovni center za rešitev tiskanja v oblaku je certificiran po ISO 27001 standardu. To pomeni, da izpolnjuje vrsto visokih zahtev povezanih s skladnostjo in z GDPR uredbo. Vaši podatki so šifrirani od “začetka do konca” (to velja za podatke v mirovanju in v tranzitu).

6. Fleksibilnost.
Nihče ne ve kaj se bo zgodilo v prihodnosti. Zagotovo nas je na to opozorilo zadnje leto zaznamovano s Covid-19 pandemijo. Z rešitvijo tiskanja v oblaku lahko tiskalniške vire povečujete ali zmanjšujete glede na spreminjajoče se zahteve. Prav tako je lahko vaša pogodba dovolj prilagodljiva, da se lahko spreminja v skladu z vašimi spreminjajočimi se potrebami. Potrebujete več ali manj prostora za shranjevanje? Potrebujete nove uporabniške licence? …

7. Vedno zadnja verzija.
Tiskanje iz oblaka pomeni samodejne posodobitve programske opreme in strežnikov, ne da bi pri tem morale posredovati IT ekipe. S tem sprostite prepotreben čas, ki ga lahko namenite bolj pomembnim opravilom. Poleg tega ste si zagotovili miren spanec, saj veste, da vedno uporabljate najnovejšo tehnologijo.

8. Preprosteje, kot si mislite.
S pravo rešitvijo tiskanja v oblaku lahko podjetja uživajo v vseh prednostih prehoda na oblak, brez kakršnih koli slabosti. Če si vzamete čas in poiščete pravega ponudnika, lahko vaše podjetje naredi preskok brez motenj za zaposlene. Oblak ne zahteva namestitve strojne infrastrukture – namestite le programsko opremo, zato je prehod enostaven in brez težav.

9. Za vse vaše uporabnike.
Čeprav bo breme prehoda na tiskanje v oblaku očitno padlo na IT ekipo, ne smete pozabiti na končnega uporabnika (tudi če dela na daljavo). V večini podjetij obstajajo ljudje, ki se upirajo tehničnim spremembam, zato je uspešen prehod odvisen od tega, ali bodo spremembo sprejeli vsi zaposleni. Tudi v tem primeru lahko z izbiro pravega ponudnika poskrbite, da velika sprememba v tiskanju ne pomeni spremembe načina dela pri zaposlenih, ki tiskanje dejansko izvajajo.

Sedaj, ko poznate očitne prednosti tiskanja v oblaku je čas, da naredite naslednji korak. Kontaktirajte strokovnjake iz podjetja Konica Minolta Slovenija.

Vas zanima več iz te teme?
Konica Minolta tiskalniki Konica Minolta

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COALA d.o.o.

Cesta v Rošpoh 22a, 2351 Kamnica, Tel: 02 624 50 10
Podjetje Coala d.o.o. je ustanovila skupina strokovnjakov s področja računalništva in informatike leta 1991. Danes jih odlikuje 30 let bogatih izkušenj na področju prodaje in ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več