Računalništvo, telefonija
16.05.2016 17:32

Deli z drugimi:

Share

7 tehnološko naprednih naprav za ljubitelje tenisa

Pivot
Pivot

Od kritiziranja vaše igre, do informacij o pretečeni razdalji, vse to in še mnogo več lahko danes s pomočjo (nosljive) tehnologije spremljate med tem ko uživate v igranju tenisa. Kljub temu, da se tehnologija še razvija in trenutno še ni dosegla svojega maksimuma, je portal “Wereable” zbral 7 naprav, ki povzdignejo teniško izkušnjo na višjo raven.


1) PIVOT

Ameriški startup TuringSense je razvil produkt, ki preko 14-ih senzorjev (360-stopinjsko) zaobjame do 1000 vzorcev podatkov na sekundo in na tak način pomaga igralcu do izboljšanja igre. Podatki vsebujejo postavitev nog, telesa, kot komolca in kolena itd. Cena: od 279$.


2) BABOLAT AEROPRO DRIVE PLAY

Senzorji, integrirani v ročaj loparja spremljajo udarce in pošiljajo podatke na Andorid ali iOS naprave. Moč udarca, število “forehand” in “backhand” udarcev itd. Podatki so nato prezentirani na vaših pametnih telefonih z barvnimi in ilustrativnimi grafi. Cena: £289.99


3) BABOLAT POP

Pametna zapestnica, ki zaobjame podatke servisov, “topspinov“, volejev, moč udarcev, trajanje najdaljše izmenjave itd. Zapestnica iz neoprena ima dovolj prostora za 10 ur teniške igre. Kompatibilna aplikacija pa omogoča postavljanje izzivov in pregled statistike za celotno sezono. Cena 90$.


4) ZEPP TENNIS KIT

Bluetooth senzor, kompatibilen tako z Android, kot z iOS napravami meri številne podatke, kar pa je najbolj zanimivo je način prikaza podatkov v tri dimenzionalnem formatu, ki omogoča analizo podatkov z različnih zornih kotov. Zepp se polni preko USB povezave in deluje do 8 ur. Cena: £99.99.


5) PULSE PLAY

Pametna ura narejena posebej za tenis igralce. Spremlja rezultat tekme in omogoča povezovanje z drugimi igralci znotraj lokalnega prostora. Cena 129$.


6) SONY SMART TENNIS

Sony je izdelal Bluetooth senzor za teniški lopar kompatibilen z znamkami loparjev Wilson, Prince in Yonex. Cena £163.99.


7) ISETWATCH

Kljub temu, da ima ura iSetWatch vso tehnologijo Casio pametne ure, je iSetWatch usmerjena na teniški trg. Kaže rezultat tekme, ki ga lahko po tej razdelate in anlizirate. Seveda pa lahko vašo igro spremljajo po vsem svetu saj se ura preko Bluetooth povezave poveže z vašim pametnim telefonom. Cena 125$.


Prijavi napako v članku