Igre
09.03.2019 08:30

Deli z drugimi:

Share

3D Realms pripravlja retro streljačino, ki teče na prvotnem Quake pogonu

Kot kaže se nam obeta pravi preporod prvoosebnih streljank.
Kot kaže se nam obeta pravi preporod prvoosebnih streljank.

3D Realms, avtorji prelomnih prvoosebnih streljank (Duke Nukem 3D, Rise of the Triad, Shadow Warrior), so že lani oznanili, da pripravljajo novo retro streljačino, ki jo bo poganjal grafični pogon Quake. Pred kratkim pa so končno razkrili nekaj podrobnosti in v javnost poslali prvi video napovednik.


Zdaj vemo, da igra nosi naslov Wrath: Aeon of Ruin in bo premierno na voljo za osebne računalnike že to poletje, prihodnje leto pa naj bi sledile še različice za konzole PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch. Gre za temačno fantazijsko streljačino, ki se poklanja klasičnim predstavnikom žanra in v ta namen uporablja že skoraj četrt stoletja star grafični pogon. Medtem ko bo 3D Realms poskrbel za izdajo igre, njen razvoj poteka pod prsti članov zasedbe KillPixel, sestavljene iz uveljavljenih izdelovalcev modifikacij in stopenj za Quake.


To pa ni edina retro streljačina, ki jo 3D Realms pripravlja za letos. Že nekaj časa je v »zgodnjem dostopu« na Steamu namreč na voljo njihova Ion Maiden, ki jo prav tako pričakujemo že letošnje poletje.


Napovednik za Wrath: Aeon of Ruin si lahko ogledate v spodnjem posnetku. Če vas ob pogledu na hitro starošolsko akcijo zasrbijo prsti, pa predlagamo, da preizkusite odlično sprejeto lanskoletno “nažigačino” Dusk.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku