Računalništvo, telefonija
26.05.2010 17:00
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3. dan 15. NT konference: Imagine Cup 2010 in računalništvo v oblaku

Tudi tretji dan 15. NT konference je bil odlično obiskan!
Tudi tretji dan 15. NT konference je bil odlično obiskan!

Drugi dan jubilejne Microsoftove 15. NT konference se je zaključil z zabavo. Druga zabava je potekala v prijetnem vzdušju ob laguni. Sprva so bili obiskovalci precej zadržani, a je nastopajoča skupina hitro zagrela zahtevno računalniško publiko (več v filmskem posnetku).

Tudi tretji dan 15. NT konference udeležencev ni pustil hladne, saj so lahko izbirali med več kot sedemdesetimi predavanji domačih in tujih predavateljev. Tudi na tretjem dnevu je bilo veliko poudarka predvsem na računalništvu v oblaku, pisarniškim paketom Office 2010, strežniškim operacijskim sistemom Windows Server 2008 R2 in še bi lahko naštevali.

Na novinarski konferenci smo tokrat med drugim gostili tudi zmagovalno ekipo letošnjega slovenskega izbora Imagine Cup, ki bo zastopala Slovenijo na svetovnem finalu največjega študentskega tekmovanja na področju računalništva. Tekmovanje se bo odvijalo od 3. do 8. julija 2010 v poljski prestolnici. Gre pa za ekipo Medtime, ki jo sestavljajo Mojca Borc, Katja Tripkovič, Marko Debeljak in Peter Golob ter mentor Daniel Belinger in prihajajo s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Mladeniči in mladenke so nam predstavili rešitev, ki bolnikom s pomočjo mobilnega telefona in tehnologije Microsoft Tag pomaga pri pravilnem jemanju zdravil.

Mladi računalničarji so novinarjem predstavili koncept delovanja aplikacije, ki v predpisanih intervalih opozarja na jemanje zdravil. Temelji na nalepki na škatlici zdravil s tehnologijo Microsoft Tag, ki jo bolnik fotografira s svojim mobilnim telefonom, s tem pa se nanj prenesejo podatki o pravilnem jemanju. Predvidena je tudi rešitev za slabovidne z zvočnim opozarjanjem. Pohvalno, ni kaj!

Tudi tretji dan Microsoftove jubilejne 15. Konference se bo zaključil v velikem slogu, saj se nam ponovno obeta odlična zabava do jutranjih ur (ali pa še dlje).

Jutrišnji dan pa bodo zaznamovale delavnice, ki bodo namenjene izključno IT strokovnjakom in razvijalcem. Na njih bo govora o številnih temah, kot so Microsoft Solutions for Business Intelligence, Advanced T-SQL, Software Engineering Workshop, Windows 7 Compatibility & Development, Virtualization summit – client & server, Razvoj za SharePoint Server 2010, Obvladovanje dokumentacije in procesov, Varnost: Holistični pristop varovanja sodobnih računalniških sistemov ter “Ne počnite tega doma!” pri razvoju programske opreme. Da se bodo udeleženci lahko kakovostno posvetiti posameznim temam, se je Microsoft odločil, da bo letos ta dan potekal v obliki različnih celodnevnih seminarjev, v izvedbi mnogih svetovno znanih predavateljev in strokovnjakov IT, ki jih bo letos gostil na konferenci.


Prijavi napako v članku