Operacijski sistemi
16.01.2014 17:17
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

15 najboljših aplikacij za vaš novi računalnik Windows

Zaradi priljubljenosti nadaljujemo s serijo 15 najboljših. Če ste dobili tehnološko novost, vam pripravljamo serijo člankov z izborom najboljših aplikacij za vašo novo napravo.
15 najboljših aplikacij za vaš novi računalnik Windows
15 najboljših aplikacij za vaš novi računalnik Windows

Rainmeter

Olepšava namizja Windows obsega precej več kot le menjavo slike za ozadje. Rainmeter (http://bit.ly/rn-rainmeter) je program, ki podpira številne izvrstne teme, s katerimi lahko spremenite svoje namizje Windows v nekaj popolnoma drugačnega. Ne glede na to, ali želite le dodati vreme na namizje ali pa spremeniti izgled sistema v vesoljsko ladjo, je to izvrsten program.

StartIsBack

Ste namestili Windows 8 in se ne morete odreči staremu gumbu Start? StartIsBack (http://bit.ly/rn-startisback) vam povrne točno takšen gumb za začetek, kot ste ga bili navajeni pri Windows 7. Tako se ne boste več lovili pri iskanju in zaganjanju programov znotraj Windowsovega novega vmesnika.

VLC

VLC Media Player (http://bit.ly/rn-vlc) je že desetletje nazaj dobil ugled medijskega predvajalnika, ki lahko brez namestitve dodatnih paketov kodekov predvaja vse avdio in video formate. Predvaja lahko celo pokvarjene in napol prenesene datoteke. Žal pa se v desetih letih še ni spremenil uporabniški vmesnik.

Chrome

Brskalnik Chrome (http://bit.ly/rn-chrome) združuje hitrost z minimalističnim videzom ter ogromno trgovino aplikacij in razširitev. Ta spletni brskalnik ima že vgrajen predvajalnik Flash, ki se v ozadju posodablja skupaj s programom, tako da vam ne bo treba skrbeti za njegovo namestitev in posodabljanje. Najlepše pri vsem tem pa je, da za njegovo namestitev ne potrebujete administratorskih pravic, tako da si ga lahko brez težav namestite tudi na delovnem mestu.

Pidgin

Čeprav se programi za čvekanje večinoma selijo na splet in na mobilne naprave, ima precej ljudi še vedno potrebo po namizni aplikaciji. Pidgin (http://bit.ly/rn-pidgin) združuje pogovore na Facebooku, Google Talk, AIM in številne druge račune v eno aplikacijo.

IrfanView

Zakaj bi čakali na zamudno odpiranje Photoshopa, ko morate le hitro popraviti eno fotografijo? IrfanView (http://bit.ly/rn-irfanview) je izredno lahek urejevalnik fotografij, ki lahko uredi kar več skupkov fotografij hkrati. Toda od njega ne pričakujte več razveljavitev ali plasti.

Steam

Steam (http://bit.ly/rn-steam) je trenutno najbolj priljubljena aplikacija za nakup priljubljenih iger, kot je BioShock, neodvisnih naslovov, kot je FTL, in vsega vmes. Program omogoča tudi besedilni ali glasovni pogovor s prijatelji, beleženje in deljenje dosežkov ter Big Picture Mode, ki je prilagojen za uporabo na televizorjih.

Skitch

Ne glede na to, ali si želite sodelovanje v pisarni ali le malo več organiziranosti doma, nudi Skitch (http://bit.ly/rn-skitch) hiter in nezahteven način za deljenje zaslonskih slik in oznak z besedili, skicami in puščicami.

OneNote

Microsoftova aplikacija za beležke OneNote (http://bit.ly/rn-one_note) omogoča veliko funkcij. Shranite lahko besedila, slike in povezave (pri plačljivi verziji pa še več tipov medijev), vse to pa se sinhronizira z oblakom, kjer je potem na voljo za enostavno iskanje in deljenje.

Wunderlist

Wunderlist (http://bit.ly/rn-wunderlist) je ena izmed najbolj priljubljenih aplikacij za organizacijo s seznami opravil in nalog. Ta aplikacija vključuje še opomnike, roke izvedbe in omogoča sinhronizacijo prek naprav iOS, Android in Mac ter prek spleta.

WinDirStat

Aplikacije za beleženje porabe prostora na trdem disku niso najbolj zabavne, toda to je najhitrejši način, da ugotovite, zakaj na očetovem računalniku zmanjkuje prostora. WinDirStat (http://bit.ly/rn-windirstat) ima vizualen kockast vmesnik, ki prikaže vse potrebne informacije. Povrh vsega pa je aplikacija brezplačna.

Kindle Reader

Kindle Reader (http://bit.ly/rn-kindle_reader) za Windows 8 je polno funkcionalen bralnik, s katerim lahko dostopate do svojih e-knjig in oznak.

Comixology

Obožujete stripe? Comixology (http://bit.ly/rn-comixology) vsebuje Batmana, The Avengers, The Walking Dead in na tisoče drugih stripov po ugodnih cenah. Vsebuje tudi odličen vmesnik za branje in številne funkcije za iskanje novih bralnih čtiv.

Music Maker Jam

Music Maker Jam (http://bit.ly/music_maker_jam) je izredno enostaven način, da dokažete, da je dober DJ lahko skoraj vsak. Ta izredno vizualna aplikacija za mešanje glasbe omogoča neopazno pojemanje med skladbami in spreminjanje melodij, s pomočjo katerih boste izpadli pravi mojster.

Notepad++

Če še vedno uporabljate Beležnico v Windowsih, raje kar odnehajte. Notepad++ (http://bit.ly/rn-notepad) podpira veliko število zmogljivih funkcij, kot so brskanje po zavihkih, primerjava dokumentov in obarvanje kode za lažji ogled.

Menite, da smo izpustili vašo najljubšo aplikacijo? Povejte nam v komentarjih! Ne zamudite še drugih člankov v seriji 15 najboljših.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

Endava

, ,
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več