Slika, tv, avdio
Telefoni
Telefonija
16.11.2023 15:50

Deli z drugimi:

Share

Znani nagrajenci fotografskega natečaja Huawei XMAGE 2023

Huawei je razglasil 57 zmagovalcev fotografskega natečaja XMAGE 2023, ki je izpostavil fotografije, posnete z napravami Huawei. Med nagrajenci tudi Andreja Ravnak iz Slovenije.

Huawei je razglasil 57 zmagovalcev fotografskega natečaja XMAGE 2023, ki je izpostavil fotografije, posnete z napravami Huawei. Podeljene so bile tri glavne nagrade, 17 nagrad za najboljša dela v posameznih kategorijah, 34 nagrad za drugo mesto in tri častne omembe. Med nagrajenci tudi Andreja Ravnak iz Slovenije.

Zmagovalci so bili izbrani med več kot 600 tisoči deli, ki so bila prijavljena med 7. aprilom in 15. avgustom iz skoraj sto držav. Največ del je prispelo iz Kitajske, pa tudi iz Malezije, Turčije, Poljske, Filipinov in Združenih arabskih emiratov. Pri tem so bili najbolj priljubljeni telefoni Huawei P60 Pro, Huawei P40 Pro in Huawei Mate 40 Pro.

Dela, ki so osvojila srca sodnikov

Fotografije »Zmajevi oblaki« Domcarja Calinawana Lagta s Filipinov, »Letalski šov« Piotra Cebule iz Poljske in »Neustrašni orel« Dou Chuanlija s Kitajske so prepričale strokovno žirijo, da jim je podelila veliko nagrado. Avtorji bodo prejeli 10.000 ameriških dolarjev (pred obdavčitvijo) iz sklada za ustvarjanje XMAGE, s čimer Huawei želi podpreti njihovo fotografsko delo in jih obenem spodbuditi, da za svoje ustvarjanje še naprej uporabljajo Huaweieve telefone.

Nove kategorije, ki navdihujejo spektakularno ustvarjalnost

Letošnje tekmovanje je vključevalo vrsto kategorij, med drugim Nočni sprehod, Portret, Umetnost in moda, Na prostem, Pozdravljeno življenje, Akcija in Pripovedovanje zgodb. Nove kategorije so bile dodane, da bi udeleženci lahko razvili ustvarjalnost in predstavili edinstvene poglede na svet.

Žirija je izbrala 17 zmagovalcev kategorij in 34 drugouvrščenih, ki bodo prejeli po 1500 oziroma 1000 ameriških dolarjev iz sklada za ustvarjanje XMAGE.

Med nagrajenci najdemo slovensko fotografinjo Andrejo Ravnak. Andreja je po izobrazbi in profesiji arhitektka, sicer veliko ljubiteljica naravnih lepot našega čudovitega planeta. Je nosilka naziva Mojstrica fotografije v Fotografski zvezi Slovenije in naziva Excellence FIAP diamond 1 v mednarodni fotografski zvezi. Je prejemnica številnih mednarodnih fotografskih nagrad in pogosto vabljena tudi v  žirijo na domače in tuje fotografske projekte. V zadnjih nekaj letih je bila urednica fotografije in ustvarjalka vsebin za fotografsko revijo Digitalna Kamera in je del fotografske ekipe, ki organizira foto potepe po Evropi.

Zamenjala je že kar nekaj modelov Huawei telefonov, najdlje se je družila s Huawei Mate20 Pro, trenutno pa uporablja P60 Pro. »Foto-fon je vedno pri roki in zato vedno na razpolago za ujeti zanimive trenutke, spomine in sprotna dogajanja. Pomembno je, da poznaš svoje fotografsko orodje in znaš iz njega iztisniti vse tisto, kar ti omogoča«, pravi.

Nagrajena fotografija je bila posneta na prvomajskih foto počitnicah z Digitalno Kamero na otoku Mljetu. »Bil je eden tistih trenutkov, ko opaziš droben detajl in dobro igro svetlobe. Nebo je bilo ravno prav posuto s puhastimi oblački in zamislila sem si portret marjetic proti nebu. Ravno pravšnja igra svetlobe v pol prosojnih lističih in magična številka tri prispevajo k dobremu vtisu fotografije. Veseli me, da je strokovna žirija znala prepoznati kot dobro tudi fotografijo s tako enostavnim motivom« ponosno dodaja Andrej Ravnak

Natečaj HUAWEI XMAGE je od uvedbe leta 2017 prehodil dolgo pot. Ni le navdihnil številnih posameznikov, da so v roke vzeli svoje pametne telefone in posneli čudovite fotografije, temveč je postal tudi platforma za predstavitev stvaritev, ki ljudem omogočajo vpogled v poglede fotografov na svet in njihovo vsakdanje življenje. XMAGE je postala pomemben svetovni fotografski dogodek, ki je med posamezniki sprožil val navdušenja, da bi z mobilno fotografijo izrazili čustva, izžarevali samozavest in sprostili moč podob.

Za celoten seznam nagrajencev obiščite našo uradno spletno stran: https://consumer.huawei.com/en/campaign/xmage


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni Huawei P40 Huawei Huawei P60 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več