Telefoni
25.10.2011 08:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znane evropske cene in proizvodni stroški iPhona 4S

Bo Samsung uspel doseči prepoved prodaje mobilnika iPhone 4?
Bo Samsung uspel doseči prepoved prodaje mobilnika iPhone 4?

Pametni mobilni telefon iPhone 4S je tako rekoč obnorel Američane. V enem samem koncu tedna je ameriškim ponudnikom mobilnih storitev namreč skupno uspelo prodati kar štiri milijone naprav. Pri nas ga bo mogoče kupiti 28. oktobra in sicer pri ponudniku mobilnih storitev Si.mobil. Ker je cenovna politika podjetja Apple pogosto v vseh evropskih državah enaka, si poglejmo, koliko bo potrebno zanj odšteti v prosti prodaji pri zahodnih sosedih.

Italijanski ponudniki mobilnih storitev se bodo od mobilnika iPhone 4S, opremljenega s 16 gigabajti pomnika, ločili za 695 evrov. Zmogljivejša različica z 32 gigabajti pomnilnika bo vrednotena na 779 evrov. Za najzmogljivejšo različico mobilnika iPhone 4S, opremljeno s 64 gigabajti pomnika, pa bo potrebno odšteti kar vrtoglavih 899 evrov. Novi pametni mobilni telefon podjetja iz Cupertina bo seveda na voljo tako v črni kot beli različici.

Sočasno z evropskimi maloprodajnimi cenami so v javnost pricurljali še podatki o realnih proizvodnih stroških mobilnika iPhone 4S. Ti so pričakovano precej nižji v primerjavi s prodajnimi cenami. Proizvodnja najcenejše različice novega Applovega mobilnika stane natanko preračunanih 143 evrov. Podjetje iz Cupertina za model z 32 gigabajti pomnilnika potroši preračunanih 156 evrov, za 64-gigabajtno različico pa preračunanih 185 evrov. Pri vseh modelih predstavlja strošek dela komaj preračunanih šest evrov. Najdražja komponenta mobilnika iPhone 4S je digitalna kamera. Apple za kos odštejete preračunanih 13 evrov. Pa naj še kdo reče, da Applovi mobilniki niso precenjeni.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku