Triki in nasveti
12.12.2014 15:25
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zemljevidi Nokia HERE prvič na voljo na portalu Play

Nokijini zemljevidi HERE so odslej na voljo vsem uporabnikom mobilnih naprav Android na portalu Google Play.
Nokijini zemljevidi HERE so odslej na voljo vsem uporabnikom mobilnih naprav Android na portalu Google Play.

Podjetje Nokia je konec novembra za uporabnike pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android pripravilo poskusno različico navigacijskega sistema HERE. Zaradi izjemnega uspeha je bil ta pred kratkim deležen celovite prenove in je bil prvi prvič objavljen na spletnem portalu Google Play (bit.ly/Nokia-HERE-And). Čeprav iskalnik portala Google Play novosti ne najde, ker je še vedno na voljo kot poskusna različica, so uporabniki z navigacijskim sistemom Nokia HERE več kot zadovoljni (povprečna ocena znaša 4,6 točke od petih), kar seveda velja predvsem za tiste, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov na smrt sovražijo Googlov navigacijski sistem Maps.

Čeprav je brezplačni navigacijski sistem Nokia HERE trenutno na voljo kot poskusna različica, se v praksi obnese več kot odlično. V marsičem namreč prekaša Googlovo rešitev Maps, med največjimi prednostmi pa najdemo možnost uporabe navigacije brez povezave v svetovni splet. Kartografski sistem HERE lahko uporabljamo v skoraj 100 državah po vsem svetu, informacije o prometu so na voljo v več kot 40 državah, medtem ko so informacije o javnem prevozu na voljo v več kot 750 svetovnih mestih.

Za namestitev brezplačnega navigacijskega sistema Nokia HERE bomo potrebovali pametni mobilni telefon ali tablični računalnik Android z nameščenim operacijskim sistemom Android 4.1 Jelly Bean ali novejšim. Če boste pri namestitvi ali uporabi novosti naleteli na težave, nič zato, saj se po pomoč in nasvete lahko kadarkoli zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku