Računalništvo, telefonija
23.09.2017 14:57
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kaj vse prenese iPhone 8?

Že veste, kaj vse prenese iPhone 8?
Že veste, kaj vse prenese iPhone 8?

Apple je nedavno predstavil pametna telefona iPhone 8 in iPhone 8 Plus, ki sta na prvi pogled enaka svojima predhodnikoma. Če pogledamo nekoliko natančneje, pa hitro ugotovimo, da sta precej boljša, saj sta opremljena s stekleno zadnjo stranico, brezžičnim polnjenjem in zmogljivejšo strojno opremo, ki je kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Manjši iPhone 8 je opremljen z 11,9-centimetrskim (4,7-palčnim) zaslonom visoke ločljivosti, medtem ko je večji iPhone 8 Plus opremljen z visokoločljivostnim zaslonom s 14-centimetrsko oziroma 5,5-palčno diagonalo.

Ker pa mobilni telefoni na splošno veljajo za najbolj “zlorabljane” elektronske pripomočke in ker nova iPhona veljata za zelo zaželena, je zanesenjak Zack Nelson s psevdonimom “JerryRigEverything” sprejel odločitev, da preizkusi odpornost novincev v praksi. Telefona sta se presenetljivo izkazala za precej odporna, in sicer na praske, segrevanje in upogibanje. Kot najbolj odporen se je izkazal zaslon, saj mu niti najbolj ostra rezila niso mogla do živega, kar pomeni, da se pri običajni uporabi ne bi smel poškodovati. Šele nož trdote 6 je na zaščitnem steklu pustil sledove, kar pomeni, da je trdota zaslona primerljiva z zaslonom iPhonov 7.

Enak preizkus je bil uporabljen za gumb Domov, fotoaparat in zadnji del naprave, ki so se prav tako izkazali odlično. Zaslon je neposredno bližino plamena zdržal deset sekund, nato pa se je pojavila velika črna točka, ki pa je izginila takoj, ko se je zaslon ohladil. Nova iPhona sta za konec uspešno prestala tudi preizkus ukrivljenosti.


Prijavi napako v članku