Računalništvo, telefonija
Telefonija
06.11.2023 10:00

Deli z drugimi:

Share

Zaščitite svojo napravo z aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker)

Aplikacija za samodejno blokiranje (Auto Blocker) omogoča nove ravni zaščite naprave in povezuje zavezanost varnosti ter zasebnosti z dolgoletno zavezanostjo Samsung Galaxy k odprtosti in izbiri uporabnika.

Podjetje Samsung Electronics je predstavilo aplikacijo za samodejno blokiranje (Auto Blocker), novo varnostno orodje za uporabnike telefonov Samsung Galaxy, ki je namenjeno zaščiti naprav na način, ki najbolj ustreza njihovemu življenjskemu slogu.

Aplikacija za samodejno blokiranje, ki je bila nedavno predstavljena v uporabniškem vmesniku One UI 6, je del razširjenega nabora inovacij na področju varnosti in zasebnosti telefona Samsung Galaxy. Gre za paket dodatnih varnostnih ukrepov, ki uporabnikom omogoča večjo izbiro pri raziskovanju prilagoditev, ki jih ponuja odprti ekosistem telefona Samsung Galaxy.

Izbira v rokah uporabnikov

“V podjetju Samsung si nenehno prizadevamo, da bi bili naši uporabniki varni pred različnimi napadi. Z uvedbo aplikacije za samodejno blokiranje lahko uporabniki še naprej uživajo v prednostih našega odprtega ekosistema, saj so lahko povsem prepričani, da je njihova mobilna izkušnja zaščitena,” je dejal Dr. Seungwon Shin, izvršni direktor in vodja skupine za varnost, oddelek Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. “Vedno si prizadevamo, da bi našim uporabnikom omogočili, da sami izberejo, kaj najbolj ustreza njihovim potrebam, namesto da mi odločamo v njihovem imenu in aplikacija za samodejno blokiranje ni nobena izjema.”

Ena od funkcij aplikacije za samodejno blokiranje je preprečevanje nameščanja aplikacij iz nepooblaščenih virov[1], znano kot »sideloading«. Takšno namerno nameščanje aplikacij iz nepooblaščenih virov ima številne prednosti, na primer boljše prilagajanje in nadzor nad funkcionalnostjo naprave. Tisti, ki aplikacije večkrat nalagajo na takšen način, ne bodo občutili sprememb, saj je samodejno blokiranje privzeto izklopljeno. Tisti, ki nimajo navade nalaganja aplikacij iz zunanjih virov ali obsežnega prilagajanja naprave, si lahko z aktiviranjem samodejnega blokiranja zagotovijo dodatno varnost, saj tako zaustavijo porast napadov družbenega inženiringa, kot so prevare s klici (voice phishing), s katerim lahko napadalci uporabnike prepričajo, da namestijo škodljivo programsko opremo. 

Aplikacija za samodejno blokiranje ima vrsto dodatnih možnosti nadzora, vključno z vklopom varnostnih pregledov aplikacij[2], ki pomagajo zaznati morebitno škodljivo programsko opremo ter preprečujejo škodljive ukaze in namestitev programske opreme prek kabla USB. To lahko pomaga zaščititi uporabnike v razmerah, ko ima nekdo fizični dostop do njihove naprave, na primer pri polnjenju telefona na letališču.

S to aplikacijo je posodobljena tudi zaščita aplikacij za sporočanje (Message Guard), ki zmanjšuje napade brez klika (Zero Click) ali neposredna slikovna sporočila v katerih se skriva zlonamerna koda. Sprva je bila uvedena za aplikacije za sporočanje podjetij Google in Samsung, zdaj pa lahko pomaga zaščititi uporabnike, ki uporabljajo priljubljene aplikacije tretjih oseb[3]. Tako imajo uporabniki večjo izbiro glede aplikacij, ki jih lahko varno uporabljajo.

Pospeševanje napredka industrije z novimi varnostnimi standardi

Samsung postavlja temelje za varnejšo in zanesljivejšo mobilno izkušnjo za uporabnike telefonov Galaxy. Aplikacija za samodejno blokiranje je še korak dlje, saj združuje vrhunske varnostne standarde z izbiro uporabnika, da lahko uporabniki nadzorujejo svojo napravo po svojih željah. Kot najnovejša aplikacija, ki je dodana Samsung naboru inovacij na področju varnosti in zasebnosti, aplikacija za samodejno blokiranje še dodatno optimizira mobilno izkušnjo za uporabnike celotnega ekosistema Galaxy.

Aplikacija za samodejno blokiranje je zdaj na voljo na napravah Samsung Galaxy, ki so združljive z uporabniškim vmesnikom One UI 6.  


[1] Pooblaščena vira sta Google Play in Galaxy Store.

[2] Trenutno ni na voljo za modele ameriških operaterjev.

[3] Messenger, Telegram, KakaoTalk, WhatsApp.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več