Telefoni
26.06.2016 11:56
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj bi moral Apple takoj odpustiti celoten oddelek za oblikovanje?

Oblika pametnega mobilnega telefona iPhone se od leta 2014 praktično ni spremenila.
Oblika pametnega mobilnega telefona iPhone se od leta 2014 praktično ni spremenila.

Časopisna hiša The Wall Street Journal se je nedavno razpisala o novem pametnem mobilnem telefonu podjetje Apple, ki bo luč sveta ugledala še pred koncem leta. Ker so se doslej njena »razkritja« izkazala kot resnična, bo novi iPhone 7 skoraj zagotovo razočaral številne ljubitelje pametnih mobilnih telefonov podjetja Apple. Ohišje novosti bo namreč povsem enako kot pri zdajšnjem modelu, kar pomeni, da bo v osnovi enako tistemu, ki je bilo predstavljeno že leta 2014. Edina večja sprememba naj bi se nanašala na 3,5-milimetrski priključek za slušalke, saj naj bi ga v celoti nadomestil priključek Lightning Connector.

Med manjšimi spremembami, ki jih bo prenesel prihajajoči pametni mobilni telefon iPhone 7, bomo našli še premik tipala za svetlobo od leve proti desni, dvojni senzor za zaznavanje bližine obraza in nekoliko večji digitalni fotoaparat oziroma dva fotoaparata pri večjem modelu Plus. Poleg tega bo novi iPhone nudil podporo za dve telefonski kartici SIM, kar je ne kitajskimi proizvajalci mobilnih telefonov že standard. Za shranjevanje podatkov naj bi bilo na voljo do 256 gigabajtov prostora.

Trenutno o pametnem mobilnem telefonu iPhone 7 podjetje Apple je znano še to, da bo večji model opremljen s 5,8-palčnim (14,7-centimetrskim) zaslonom AMOLED podjetja Samsung. Ta bo inženirjem podjetja Apple omogočil izdelavo novinca s tanjšimi robovi okoli zaslona, kar bo posledično pripomoglo tudi k manjši velikosti telefona. Piko na i pa naj bi dala še sistem za brezžično polnjenje, ki je med uporabniki mobilnih naprav vse bolj priljubljeno ter novi načini biometrične prepoznave uporabnikov.


Prijavi napako v članku