Računalništvo, telefonija
11.10.2011 15:33

Deli z drugimi:

Share

Začenja se Simbioz@

Začenja se Simbioz@
Začenja se Simbioz@

Na današnji novinarski konferenci so organizatorji projekta Simbioz@ javnosti uradno predstavili projekt in naznanili njegov začetek.

Simbioz@ e-pismena Slovenija je največji vseslovenski prostovoljski projekt letošnje jeseni, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju in ga med 17. in 21. oktobrom organizira Zavod Ypsilon. V enem tednu bodo mladi prostovoljci na brezplačnih delavnicah po vsej Sloveniji predstavnike starejše generacije navduševali nad uporabo računalnika in interneta.

Program se bo odvijal več kot 250 različnih lokacijah po vsej Sloveniji. Poleg lokacij, kjer bodo potekale računalniške delavnice, so organizatorji uspeli vzpostaviti več kot 500 info točk, 54 vpisnih točk, k sodelovanju povabiti več kot 120 občin in organizaciji nameniti več kot 10.000 prostovoljskih ur.

Program temelji na treh ločenih, a hkrati vsebinsko povezanih in nadgrajujočih modulih. Moduli so sestavljeni iz osnov dela z računalnikom in računalniškim okoljem (operacijski sistem), osnov dela z urejevalnikom besedil, nastavljanja in pošiljanja elektronske pošte ter spoznavanja spletnih informacijsko-komunikacijskih rešitev.

Na tiskovni konferenci je minister za delo, družino in socialne zadeve, Ivan Svetlik poudaril pomembnost medgeneracijskega sodelovanja v časih, ki prihajajo. Glavni pobudnik akcije, Borut Jeglič, pa je poudaril predvsem pomembnost čuta mladih za prostovoljstvo.


Prijavi napako v članku