Računalništvo, telefonija
15.06.2016 18:21

Deli z drugimi:

Share

LEGO že nekaj let skrbi tudi za učenje otrok o robotiki

LEGO že nekaj let skrbi tudi za učenje otrok o robotiki
LEGO že nekaj let skrbi tudi za učenje otrok o robotiki

Robotika zajema širok nabor znanj z vseh področij in velja za znanstveno disciplino, ki bo zaznamovala človeško prihodnost. Gre za skupek strojništva, elektrotehnike in računalništva, ki vsebuje elemente dizajna in konstrukcije z uporabo robotov. Roboti so avtomatizirani stroji, ki lahko zamenjajo človeški faktor predvsem pri težkih in nevarnih proizvodnih procesih. Danes je robotika hitro naraščajoča panoga, čemur botruje predvsem tehnološki razvoj. Roboti so prisotni tako za vojaške kot tudi za komercialne namene.

Ali ste vedeli?

  • Prvi robot z elementi človeka je bil ustvarjen leta 1939. V višino je meril približno 20 centimetrov, znal pa je izgovoriti 700 besed.
  • Prvi delovni robot je bil uporabljen kot del proizvodnega procesa v podjetju Ford, leta 1961.
  • Najmanjši robot se imenuje nanobot, meri 10 nanometrov, kar je manj kot ena tisočina milimetra.

Kot interdisciplinarno znanstveno področje je robotika danes razširjena v skoraj vseh panogah. Učenje le te je prisotno v večini študijskih programov naravoslovnih in tehničnih fakultet. Robotika pripomore k splošnemu razumevanju sveta tudi našim najmlajšim, saj je zelo aktualen, priljubljen in učinkovit način za osvajanje naravoslovno matematičega, logičnega in tehničnega načina razmišljanja.

V kolikor bi želeli vašemu otroku robotiko predstaviti na zabaven in poučen način, imate možnost to storiti med prihajajočimi poletnimi počitnicami. Podjetje Housing Co. organizira LEGO delavnice robotike za otroke, ki so vsebinsko prilagojene starosti in znanju otrok med 7. in 15. letom. Več o LEGO delavnicah robotike za otroke si lahko ogledate na tej povezavi. Otroci bodo spoznavali robotiko preko Lego WeDo ter Mindstorm kompletov, ki vsebujejo tako software kot hardware za kreiranje prilagojenih programiranih robotov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri HOUSING Co. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HOUSING Co. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku