Obvestila podjetij
23.11.2021 08:05

Deli z drugimi:

Share

Z rešitvami za digitalizacijo XLAB postal Podjetniška zvezda leta

V času povečanih potreb po digitalizaciji je XLAB uspešno reševal izzive največjim svetovnim podjetjem in si prislužil prestižni naziv Delove podjetniške zvezde leta 2021.
Soustanovitelj in direktor podjetja XLAB Jure Pompe in direktor Gregor Berginc. (Foto: Voranc Vogel, Delo)
Soustanovitelj in direktor podjetja XLAB Jure Pompe in direktor Gregor Berginc. (Foto: Voranc Vogel, Delo)

Medijska hiša Delo je že petič podelila nagrado Delova podjetniška zvezda, s katero okronajo najuspešnejše podjetje leta. V večmesečni kampanji so izbirali izvozno, razvojno, trajnostno naravnana in družbeno odgovorna podjetja, ki vlagajo v raziskave in inovacije ter imajo močno blagovno znamko. Strokovna komisija je med 10 nominiranimi podjetji za najboljšega med najboljšimi izbrala podjetje XLAB.

Visokotehnološko podjetje, ki nudi rešitve za digitalno preobrazbo, IT avtomatizacijo in dostop do oddaljenih naprav, že 20 let uspešno deluje na svetovnem trgu. Pohvali se lahko z več kot 150 mednarodnimi poslovnimi partnerji in milijoni zadovoljnih uporabnikov, svoje storitve pa prodaja v več kot 100 držav po svetu. Podjetje odlikuje močna vpetost v raziskovalno dejavnost. XLAB se namreč ponaša z enim največjih računalniških raziskovalnih oddelkov v Sloveniji, ki je močno priznan v evropski raziskovalni sferi. S sodelovanjem v raziskovalnih projektih krepijo znanje razvojne ekipe, ki ima na ta način stalen in neomejen dostop do tehnologij prihodnosti, kar XLAB uspešno prenaša v razvoj in nadgradnjo svojih storitev.

Naslavljajo izzive prihodnosti

Zaradi vlaganja v raziskave, s katerimi ostajajo v stiku s trendi na področjih modernizacije, upravljanja infrastrukture in umetne inteligence, so lahko priskočili na pomoč podjetjem, ki so se zaradi epidemije znašla pred velikimi izzivi.

Naš način dela, ki temelji na sodelovanju v raziskovalnih projektih, nam daje uvid v to, kam se svet premika s tehnološkega stališča, kar pomeni, da smo ves čas korak pred tehnologijami, ki so trenutno na trgu. Zaradi tega smo ob izbruhu pandemije vedeli, kako nasloviti izzive, ki jih je prinesla,” pojasnjuje direktor podjetja Gregor Berginc.

S svojimi rešitvami s področja upravljanja infrastrukture in IT avtomatizacije, na mednarodnem trgu prepoznanimi pod znamko XLAB Steampunk, so v času povečanih potreb po digitalizaciji največjim globalnim IT podjetjem pomagali pri nemotenem zagotavljanju rešitev njihovim strankam. S tehnologijo za oddaljen dostop, ki jo razvijajo pod znamko ISL Online, so številnim podjetjem, univerzam, javnim institucijam in ostalim organizacijam po svetu pomagali vzpostaviti učinkovito delo od doma.

Stavijo na partnerski pristop

Vse to je utrdilo XLABov položaj ponudnika ene najboljših rešitev za oddaljeni dostop in strokovnjaka za IT avtomatizacijo ter okrepilo njegovo mednarodno prepoznavnost. “Globalni trg je neizprosen, za uspeh so potrebni nenehno inoviranje, izboljšave, vztrajnost in odličnost,” pojasnjuje Jure Pompe, soustanovitelj in direktor XLABa. “Naša velika dodana vrednost je partnerski pristop. Digitalizacija in avtomatizacija sta potovanje, ki se ne konča z uvedbo rešitev, ampak se takrat, skupaj z izzivi, šele začne. Kupcem pri tem zagotavljamo vso podporo. V XLABu stavimo na dolgoročna in poglobljena partnerstva, ki našim strankam dajejo stabilnost in zaupanje v to, da jim bomo na poti transformacije vedno stali ob strani, pa naj bo to pri uvajanju učinkovitega dela na daljavo ali pa avtomatizacije,” dodaja Berginc.

Več o XLABu

XLAB kot globalni IT-specialist za digitalno preobrazbo, avtomatizacijo procesov in ponudnik rešitev za učinkovito delo na daljavo podjetjem pomaga, da optimizirajo procese in okrepijo inoviranje, s tem pa pospešijo učinkovitost in konkurenčnost podjetja. Z ekspertizami s področja umetne inteligence podatke spreminjajo v uvide, s pomočjo katerih podjetja sprejemajo informirane odločitve. Organizacijam pomagajo pri izobraževanju ekip, da samostojno izvajajo procese avtomatizacije, ter vpeljavi avtomatizacije v vse pore organizacije na enostaven in učinkovit način. Brez celovite modernizacije razvojnih in poslovnih procesov v vse bolj digitaliziranem poslovnem svetu uspešnost namreč ni več mogoča.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več