Računalništvo, telefonija
04.02.2019 12:14
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z mŽetonom do enostavnih in brezskrbnih spletnih nakupov

Ob naraščajočem številu nakupov prek spleta sta uporabnikom, ob ceni, pomembni preprostost in brezskrbnost nakupa. MŽeton, ki je od januarja na voljo vsem imetnikom Ideal Mastercard® kartice, omogoča prav to. Preprostost in brezskrbnost.
Z mŽetonom do enostavnih in brezskrbnih spletnih nakupov
Z mŽetonom do enostavnih in brezskrbnih spletnih nakupov

Ide@l Mastercard kartica zagotavlja brezskrbnost nakupov na vseh spletnih prodajnih mestih z oznako Mastercard SecureCode. Imetniki Ide@l kartice so do zdaj generirali enkratno geslo z uporabo OTP čitalca, ki pa so ga morali imeti ves čas s seboj. Od januarja preprostost generiranja enkratnega gesla omogoča mŽeton, ki je umeščen v mobilno banko mSberbank SI. Imetniki spletne banke eSberbank SI lahko mobilno banko naročijo kar znotraj spletne.


Kako do mŽetona?

Imetniki Ide@l Mastercard kartice morajo imeti tudi mobilno banko. Ob vstopu v mobilno banko se do mŽetona dostopa prek ikone na osnovnem zaslonu. Aktivacijo mŽetona se izvede povsem preprosto, potreben je le en klik. mŽeton je možno izbrisati in nato ponovno aktivirati. Uporabniki lahko aktivirajo v mobilni banki na eni napravi le 1 mŽeton. Če ima uporabnik mobilno banko tudi na drugi napravi, lahko na tej aktivira ločen mŽeton. Aktivacija in uporaba mŽetona sta brezplačni, trenutno je na voljo le Android uporabnikom, že v kratkem ga bodo imeli tudi iOS uporabniki.

mŽeton je aktiviran, kaj pa zdaj?

Hitro po nakupih. Nemudoma, ko je mŽeton aktiviran, ga je možno tudi uporabiti. V praksi to pomeni, da se v spletni trgovini v nakupovalno košarico odloži želeni produkt in se »priklika« do strani Mastercard SecureCode. Tam bosta na voljo dve možnosti potrjevanja transakcije. Že znan način z OTP čitalcem ali mŽetonom. Zadnji je idealna izbira za preprosto plačilo. V mobilni banki je potreben klik na mŽeton, izpisala se bosta serijska številka in enkratno geslo, ki se vpišeta v polje na Mastercard SecureCode strani in produkt je že na poti proti kupčevemu domu.


Ob varnosti, ki jo zagotavlja Ide@l Mastercard kartica, pa pri nakupih prek spleta ne pozabite tudi drugih koristnih nasvetov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Sberbank banka d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri Sberbank banka d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sberbank logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Sberbank banka d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več