Triki in nasveti
14.05.2010 08:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z Mozillo Plugin Check nad zastarele vstavke

Z Mozillo Plugin Check lahko na hiter in enostaven način preverimo ažurnost večine nameščenih vstavkov.
Z Mozillo Plugin Check lahko na hiter in enostaven način preverimo ažurnost večine nameščenih vstavkov.

Ker lahko zastareli vstavki (plugini) povzročajo nestabilno delovanje spletnega brskalnika ali celo ogrozijo varnost računalniškega sistema, so se programerji organizacije Mozilla odločili, da pripravijo spletni portal, na katerem je mogoče preveriti ažurnost večine nameščenih vstavkov. Nova storitev organizacije Mozilla je združljiva tudi s konkurenčnimi brskalniki, in sicer Apple Safari 4, Google Chrome 4, Opera 10,5 ter Internet Explorer 7 in 8. Pri tem velja omeniti, da je uporaba nove storitve v Microsoftovih spletnih brskalnikih omejena, saj slednji ne razpolagajo s programskim orodjem, ki bi razkrival nameščene vstavke.

Grafični vmesnik spletne storitve Plugin Check je sila preprost in pregleden. V kolikor je gumb zraven vstavka zelen, to pomeni, da imamo nameščeno njegovo najnovejšo različico. V nasprotnem primeru se gumb obarva v rdečo barvo in nam da vedeti, da moramo vstavek čim prej posodobiti. S klikom na gumb nas spletna stran preusmeri na mesto, kjer je na voljo njegova posodobljena različica. Pri tistih vstavkih, katerih statusa spletna storitev Plugin Check ne more preveriti, se gumb obarva sivo. S klikom nanj pa se aktivira spletni iskalnik Google in nam prikaže relevantne spletne strani, ki se nanašajo na izbrani vstavek.

Kolikor bomo uporabljali spletno storitev Plugin Check podjetja Mozilla se moramo zavedati, da storitev ne omogoča preverjanja ažurnosti večine priljubljenih vstavkov kot so na primer Windows Live Photo Gallery, Picasa, Google Earth, iTunes Application Detector, DivX Player, DjVu, O3D in drugi. Glavni razlog za to pa tiči v tem, da proizvajalci teh vstavkov Moziili ne posredujejo informacij o novih različicah njihovih vstavkov.


Prijavi napako v članku