Računalništvo, telefonija
30.12.2018 07:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z brezplačno igro so zaslužili 2,6 milijard evrov!

Brezplačna igra Fortnite je podjetju Epic Games prinesla več kot 2,6 milijard evrov čistega zaslužka.
Brezplačna igra Fortnite je podjetju Epic Games prinesla več kot 2,6 milijard evrov čistega zaslužka.

Na spletnem portalu Google Play za mobilne naprave Android najdemo številne igre, ki so sicer brezplačne za igranje. Te po drugi strani pa nudijo možnost nakupa dodatkov, ki naredijo igro še boljšo in prijetnejšo ter do določene mere igričarjem prinesejo določeno prednost v igrah. Ta model se je izkazal za učinkovitega, saj lastniki iger na ta način lahko zaslužijo veliko denarja. To se je izkazalo tudi v primeru igre Fornite podjetja Epic Games, ki je na voljo tako uporabnikom mobilnih naprav kot za igralne konzole in osebne računalnike.

Igra Fortnite Battle Royale (krajše Fortnite) je akcijska prvoosebna videoigra, v kateri se do sto igralcev hkrati prek spleta posamično ali ekipno pomeri v tako imenovani bitki »battle royale« oziroma boju »do zadnjega«. Priljubljena igra Fortnite je v osnovi brezplačna, kar je eden od poglavitnih razlogov za njegovo priljubljenost. Zaradi tega se je Fortnite izredno razširil predvsem med mladostniki, ki imajo soliden osebni računalnik ali novodobno igralno konzolo, nimajo pa namena, da bi za nakup iger plačevali visoke vsote denarja.

Čeprav je igra Fortnite kot že omenjeno v osnovi brezplačna, je podjetje Epic Games z njo veliko zaslužilo. Samo v teku letošnjega leta so uporabniki podjetju nakazali več kot 2,6 milijard evrov, kar je seveda šlo za čisti dobiček. Ljubitelji igre Fortnite so največ denarja namenili nakupu navideznega orožja, plesnih vložkov, igralnih likov, oblek in še mnogo več. Poznavalci so prepričani, da bo podjetju Epic Games igra Fortnite velike zaslužke prinesla tudi v letu 2019, vendar le, če bodo programerji poskrbeli za dobro igralnost.


Prijavi napako v članku