Programska oprema
05.10.2014 11:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Yahoo nadaljuje z nakupovanjem

Yahoo nadaljuje z nakupovanjem
Yahoo nadaljuje z nakupovanjem

Od prevzema vodenja podjetja s strani Marisse Mayer, se pri nekdaj najbolj priljubljenem tehnološkem gigantu iz Silicijeve doline, izvajajo številne spremembe. Že v preteklosti so si vrstili prevzemi manjših start up podjetij kot sta na primer Tumblr in Summly. Zadnji v seriji pa je MessageMe, katerega je Yahoo prevzel za 9,5 milijona EUR.

Trg mobilnih storitev, ki ponujajo možnost komunikacije preko pošiljanja sporočil, je v zadnjih dveh letih v popolnem razcvetu. Storitvam kot so WhatsApp, Viber in Facebook Messenger, sledijo številna manjša podjetja, ki rastejo skupaj s trgom. MessageMe je eno izmed takšnih manjših podjetij, ki je samo 2,5 meseca od ustanovitve že imelo 5 milijonov uporabnikov in investicije od številnih uglednih investitorjev. Kljub temu se rast ni ohranila in aplikacija ni dosegla večje priljubljenosti.


Po drugi strani si Yahoo želi vstopiti na trg mobilnih komunikacijskih aplikacij. V tem trenutku ponujajo Yahoo Messenger, ki pa je ostanek obdobja pred Marisso Mayer in tako funkcionalno kot tudi grafično več ne predstavlja resnejše konkurence. Pri Yahoo si želijo prisotnosti tudi na tem trgo in so že sestavili ekipo razvijalcev, ki trenutno dela na projektu z nazivom Yahoo Instant. K tej ekipi razvijalcev se bodo najverjetneje pridružili tudi ustanovitelji aplikacije MessageMe. Tako imenovani nakupi talentov so v Silicijevi dolini pogosti in omogočajo večjim podjetjem hitro pridobitev potrebnega kadra.Prijavi napako v članku