Telefoni
01.06.2021 09:50
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Baterija telefona napolnjena v vsega osmih minutah

Xiaomi pravi, da lahko telefon napolni v rekordnih osmih minutah, vendar to še ne pomeni, da lahko kaj takega pričakujemo pri svojih telefonih. Pomembnejša še vedno ostaja lastnost, pri kateri telefon z enim polnjenjem zdrži cel dan.

Xiaomi je pred kratkim objavil demo posnetek polnjenja, v katerem trdi, da je potrdil svetovni rekord v hitrosti tako žičnega kot brezžičnega polnjenja. Modificirani Mi 11 Pro s 4.000 mAh baterijo in 200 W sistemom polnjenja “HyperCharge” naj bi bil do 100 % napolnjen v vsega osmih minutah, medtem ko s 120 W brezžičnim polnjenjem potrebuje 15 minut.

Hitro polnjenje naprav je pogosto ena glavnih kategorij, v kateri tekmujejo kitajski proizvajalci pametnih telefonov. Obenem pa je res tudi to, da se realno stanje v končnem produktu pogosto nekoliko razlikuje od tega, kar prikazujejo testi in demo polnjenja. Pred dvema letoma je na primer Xiaomi naznanil 100 W sistem, ki je 4.000 mAh baterijo napolnil v 17 minutah, medtem ko se je lanskoletni model Mi 10 Ultra s sistemom polnjenja moči 120 W napolnil v 23 minutah.

Tudi Oppo je eden od glavnih akterjev na tem področju, in sicer s svojo VOOC tehnologijo, ki predstavlja osnovo za OnePlus Dash in Warp sistem hitrega polnjenja. Lani je ravno Oppo demonstriral 125 W sistem polnjenja baterije velikosti 4.000 mAh v 20 minutah, je pa bilo to več kot leto dni po tem, ko je Xiaomi naznanil 100 W sistem.

Napredek je vedno dobrodošel in že sama misel na to, da lahko telefon v celoti napolnimo v osmih minutah, je vsekakor privlačna. Kljub priročnosti vseeno velja, da hitri sistemi polnjenja zahtevajo kompatibilne polnilce in kable, kar pomeni, da bodo tovrstni sistemi najpogosteje uporabljeni doma in ne toliko v urgentnih situacijah. Konec koncev smo še vedno mnenja, da je ključen faktor ta, da telefon z enim polnjenjem zdrži ves dan, ne da bi ga bilo treba vmes priklopiti na polnilnik.

Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi

Prijavi napako v članku