Telefoni
09.03.2019 06:12

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi bo odslej prodajal precej dražje, vendar boljše mobilne telefone

Blagovna znamka Xiaomi bo postala sinonim za dražje a nadvse kakovostne pametne mobilne telefone.
Blagovna znamka Xiaomi bo postala sinonim za dražje a nadvse kakovostne pametne mobilne telefone.

Kitajski velikan Xiaomi je eden največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, njegovi izdelki pa so precej cenejši od priznanih imen. Njihov novi pametnih mobilni telefon Redmi Note 7 Pro je dober pokazatelj tega, saj je vstopna različica opremljena s 4 gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov na kitajskem trgu ovrednotena na zgolj preračunanih 174 evrov. Na žalost se bo doba poceni pametnih mobilnih telefonov pri podjetju Xiaomi kmalu končala, saj je kitajski velikan napovedal znatno podražitev njegovih izdelkov.

Izvršni direktor podjetja Xiaomi je namreč napovedal, da bo podjetje že v bližnji prihodnosti doživelo preobrazbo, saj bodo v prodajo ponujali precej dražje naprave. Na srečo naj bi tu šlo za bolj kakovostne naprave, ki bodo opremljene s precej več možnostmi od obstoječih, kar bo seveda pisano na kožo najzahtevnejšim uporabnikom. S tem pristopom bo podjetje dejansko ukinilo dosedanjo omejitev maloprodajne cene 400 evrov za pametne mobilne telefone najvišjega cenovnega razreda.

Podjetje Xiaomi bo cenovno dostopnejše pametne mobilne telefone že v bližnji prihodnosti tržil pod povsem ločeno blagovno znamko. Tu bo šlo za blagovno znamko RedMan, kar dejansko kaže na to, da se kitajski velikan ne želi odreči trgu poceni pametnih mobilnih telefonov. Z uvedbo dražjih telefonov pa bo podjetje Xiaomi seveda kupcem odprlo nove možnosti nakupa precej bolj naprednih mobilnih naprav.


Prijavi napako v članku