Računalništvo, telefonija
31.05.2019 09:11

Deli z drugimi:

Share

Xbox Game Pass kmalu tudi za osebne računalnike!

Xbox Game Pass.bo tudi lastnikom osebnih računalnikov kmalu omogočil dostop do več kot 100 iger.
Xbox Game Pass.bo tudi lastnikom osebnih računalnikov kmalu omogočil dostop do več kot 100 iger.

Konzole igre so še vedno relativno drage, zato je povpraševanje po njih pod pričakovanji programskih hiš. Zaradi tega so se pri podjetju Microsoft že pred časom domislili nadvse zanimive poteze, ki je zagotovo razveselila marsikaterega lastnika njegove igralne konzole Xbox One. Tu gre za mesečno naročnino za igre Xbox Game Pass, na podlagi katere uporabniki konzolne igre prenejo kar preko svetovnega spleta in jih igrajo na konzolah Xbox One. To vlkjučuje tudi igre, ki so bile pripravljene za precej statejši Xbox 360.

Ljubiteljem igralne konzole Xbox je trenutno na voljo okoli 100 konzolnih iger, za to pa je mesečno treba odšteti le slabih 10 evrov. Ker pa je zanimanje za tovrstne igre vse večje tudi pri uporabnikih osebnih računalnikov, bo Microsoft kmalu tudi njim ponudil mesečno naročnino za igre Xbox Game Pass. Ta je namreč že najavil sodelovanje z vodilnimi programskimi hišami na tem področju, kot so Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, SEGA in Paradox Interactive. Prav tako bodo vsi naročniki lahko igrali tudi celotne različice najnovejših naslovov, vključno s tistimi, ki jih pripravljajo programski hiši inXile Entertainment in Obsidian Entertainment, saj sta v polni lasti podjetja Microsoft. Poleg iger bodo imeli naročniki 20-odstotni popust na vse igre, ki jih kupijo prek Microsoftove trgovine in 10-odstotni popust na vse prenosljive vsebine oziroma DLC (downloadable content).

Več podrobnosti o igričarski storitvi Xbox Game Pass za osebne računalnike bo znanega na prihajajoči konferenci E3, ki bo svoja vrata odprla 9. junija letos. Upajmo, da bo omejena storitev na voljo tudi nam, saj se po mnenju mnogih nedvomno izplača.


Prijavi napako v članku