Telefoni
02.09.2014 12:16

Deli z drugimi:

Share

Windows Phone 8.1 s skoraj četrtinskim deležem!

Windows Phone 8.1 je četrtinski delež pridobil v dobrem mesecu dni!
Windows Phone 8.1 je četrtinski delež pridobil v dobrem mesecu dni!

Nedavna raziskava oglaševalske mreže AdDuplex je pokazala, da se je najnovejši Microsoftov mobilni operacijski sistem dobro »prijel« med uporabniki mobilnih naprav Windows Phone. Mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 je namreč trenutno nameščen na 24,4 odstotkih mobilnih naprav širom sveta, medtem ko na njegovega predhodnika Windows Phone 8.0 trenutno prisega 56,5 odstotkov uporabnikov. Čeprav mobilni operacijski Windows Phone 7.X ni več podprt s strani podjetja Microsoft, nanj še vedno prisega kar 19,2 odstotkov uporabnikov, kar sicer ne preseneča, saj nadgradnje zanje zaradi nezdružljivosti s strojno opremo ni na voljo.

Med mobilnimi napravami Windows Phone s 30 odstotnim tržnim deležem prednjači pametni mobilni telefon Lumia 520 podjetja Microsoft (Nokia), pri čemer slednje trenutno obvladuje kar 95 odstotni svetovni tržni delež mobilnik naprav Windows Phone. Podjetju Microsoft sledijo HTC s 3,3 odstotnim tržnim deležem, LG z 1,1 odstotnim deležem in Huawei z 0,7 odstotnim deležem.

Če razpolagate z novejšo napravo Windows Phone, vam priporočamo čimprejšnjo nadgradnjo na Microsoftov mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1. Z njegovo namestitvijo boste namreč pridobili bogato paleto novosti, kot je izjemni sistem obveščanja, ki je v osnovi povsem enak sistemu, kot ga poznamo pri konkurenčnem Androidu, saj omogoča dostop do obvestil kar s premikom prsta od vrhnjega dela zaslona proti spodnjemu. Ena izmed večjih novosti mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 8.1 pa je nedvomno tudi digitalna asistentka Cortana, ki nadomešča mobilno različico spletnega iskalnika Bing in uporabnikom omogoča upravljanje z mobilnikom zgolj z uporabo glasovnih in tekstovnih ukazov. Nekaj manjših dodelav pa je bil seveda deležen tudi izjemno priročni in vsestransko uporabni grafični vmesnik.


Prijavi napako v članku