Operacijski sistemi
17.04.2013 11:02
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 8.1 z gumbom “Start”?

Ker je Windows 8 med uporabniki še vedno sila nepriljubljen, so se na spletu pojavile govorice, da naj bi Microsoft v nadgradnjo Windows Blue ponovno vključili gumb »Start«. Windows 8.1 bo s tem v načinu »Namizje« oziroma »Desktop« na videz povsem enak Windowsu 7.
Gumb »Start« naj bi kmalu ponovno postal neločljivi del operacijskih sistemov Windows!
Gumb »Start« naj bi kmalu ponovno postal neločljivi del operacijskih sistemov Windows!

Pred prihodom operacijskega sistema Windows 8 so uporabniki za dostop do programov in dodatnih funkcionalnosti vedno najprej pritisnili na gumb »Start«. Meni »Start« je bil po mnenju številnih uporabnikov izjemno uporaben, saj so bili na enem mestu zbrani vsi programi, dostop do njih pa je bil hiter in preprost. Ker je operacijski sistem Windows 8 opustil gumb »Start«, se ga številni uporabniki Windowsov 7 še vedno otepajo z vsemi silami, pa čeprav ga za učinkovito delo v resnici pravzaprav sploh ne potrebujemo.

Ker je operacijski sistem Windows 8 med uporabniki namiznih in prenosnih računalnikov še vedno sila nepriljubljen, so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi Microsoftovi programerji v prihajajočo nadgradnjo Windows Blue ponovno vključili gumb »Start«. To dejansko pomeni, da bo izgled operacijskega sistema Windows 8.1 v načinu »Namizje«oziroma »Desktop« povsem enak Windowsu 7. Spletne govorice so računalniški zanesenjaki podkrepili z zaslonsko sliko, ki prikazuje priljubljeni gumb »Start«. V zdajšnjem operacijskem sistemu Windows 8 pa lahko gumb “Start” prikličemo le z uporabo namenskih aplikacij,

Posodobitev na operacijski sistem Windows 8.1 bo uporabnikom poleg gumba »Start« prinesla še dodatne možnosti prilagajanja ikon, spletni brskalnik Internet Explorer 11 in izboljšani iskalnik Bing. Več o posodobitvi pa bo znanega šele tekom konference Microsoft BUILD 2013, ki se bo od 26. do 28. junija odvijala v konferenčnem centru Moscone Center. Do tedaj pa lahko le uživamo ob pogledu na novo »ukradeno« zaslonsko sliko posodobitve Windows Blue.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku