Telefoni
21.04.2019 07:43

Deli z drugimi:

Share

Wiko Y60: Zanimiv telefon Android za zgolj 80 evrov!

Francoski telefon Wiko Y60 je primeren predvsem za manj zahtevne uporabnike.
Francoski telefon Wiko Y60 je primeren predvsem za manj zahtevne uporabnike.

Čeprav pametni mobilni telefon Wiko Y60 ni namenjen najzahtevnejšim uporabnikom storitev mobilne telefonije, se bo nedvomno prikupil vsem, ki se zadovoljijo z najnujnejšim. To dejansko pomeni, da je novost primerna predvsem za tiste, ki se bodisi prvič srečajo s pametni mobilnimi telefoni ali tiste, ki telefon bolj kot ne potrebujejo zgolj za opravljanje telefonskih pogovorov. Glede na to, da je zanj prosti prodaji treba odšteti zgolj slabih 80 evrov, več pravzaprav sploh ne smemo pričakovati.

Francoski pametni mobilni telefon Wiko Y60 razpolaga z zaslonom s 13,8-centimetrsko oziroma 5,45-palčno diagonalo, ločljivostjo 960 x 480 slikovnih točk in razmerjem stranic 18 proti 9. Po strojni plati pa pri novosti najdemo štirijedrni mobilni procesor frekvence 1,3 gigahercev, gigabajt sistemskega pomnilnika in vgrajeni prostor s 16 gigabajti prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD, in sicer do kapacitete 128 gigabajtov. Tu lahko sočasno uporabljamo do dve telefonski kartici SIM, zagotovljena pa je celo podpora za hitra mobilna omrežja 4G.

Za zajem fotografij pametni mobilni telefon Wiko Y60 ponuja digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov slikovnih točk, za sebke pa je na voljo spletna kamera ločljivosti pet milijonov slikovnih točk. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija kapacitete 2.500 miliamper ur, medtem ko je za poslušanje glasbe še vedno na voljo 3,5-milimetrski priključek. Vse skupaj pa je »zapakirano« v sicer lično ohišje debeline 9,3 milimetrov in teže okoli 178 gramov.

Na poceni pametnem mobilnem telefonu Wiko Y60 je pričakovano nameščen mobilni operacijski sistem Android Pie (Go Edition). Ta mobilna platforma je namreč namenjena cenejšim mobilnim napravam, ki razpolagajo z vsaj 512 megabajti ali enim gigabajtom sistemskega pomnilnika. Kljub temu pa je ta različica mobilnega operacijskega sistema Android opremljena z grafično precej bolj všečnimi storitvami in programi, kot so Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard Go, Google Play, Chrome in Files Go. Te aplikacije ob namestitvi zasedejo zgolj polovico prostora v primerjavi s klasičnimi aplikacijami in so za okoli 15 odstotkov hitrejše.


Prijavi napako v članku