Digitalizacija
Poslovne rešitve
01.06.2022 06:42

Deli z drugimi:

Share

Webinar “Izzivi in priložnosti optimizacije IT stroškov”

Podjetja bodo vedno potrebovala IT in programsko opremo. Pomembno je, da se ta uporablja na način, ki inovira poslovanje, povečuje učinkovitost in zmanjšuje IT stroške. Pridružite se nam na webinarju o optimizaciji IT stroškov 8. junija 2022.

IT porabo je vse težje nadzorovati

Zaradi hitre rasti uporabe novih tehnologij, predvsem programske opreme, se mnoga podjetja borijo z vsemi novonastalimi stroški. Pri tem se soočajo z pomanjkanjem znanj in tudi časa, da bi stroškovno uspešno upravljala z IT sredstvi. Težava je v tem, da podjetja pogostokrat preplačujejo IT na različne načine, pri čemer se težave pojavljajo v celotnem življenjskem ciklu programske in strojne opreme.

Optimizacija IT stroškov – raziskava

V podjetju Crayon so izvedli raziskavo o optimizaciji IT stroškov med več kot 2.000 odločevalci v 19 državah sveta. Ugotovili so, da z naraščanje uporabe IT sredstev in vse večjo odvisnostjo podjetij od tehnologij, to področje predstavlja velik izziv:

  • 54% jih meni, da točno razume IT sredstev
  • 93% jih meni, da se da IT stroške optimizirati
  • Več kot tretjina podjetij se sooča s pomanjkanjem znanj
  • Mala in srednja podjetja imajo manjši nadzor nad IT stroški

Stalna optimizacija IT stroškov

Zaradi obsega in narave uporaba današnje programske opreme je organizacijam zelo težko učinkovito upravljati IT stroške. Optimizacija IT stroškov zahteva celovit pogled na potrebe in dolgoročne cilje podjetja. Zato je potrebno optimizacijo IT stroškov razumeti kot proces in ne kot nekaj, kar je mogoče rešiti z eno potezo.

Podjetja bodo vedno potrebovala IT in programsko opremo. Pomembno pa je, da se ta uporablja na način, ki inovira poslovanje, povečuje učinkovitost in zmanjšuje stroške.

Webinar: “Optimizacija IT stroškov”

Vabljeni, da se nam pridružite na webinarju 8. Junija 2022 ob 10:00 uri, kjer bodo vrhunski strokovnjaki govorili o tem, kako ustvariti strategijo optimizacije IT stroškov. Dobili boste vpogled v zadnjo raziskavo in uspešnem primer iz prakse, ki je prinesel znatne prihranke:

  • Vpogled v edinstveno globalno raziskavo o optimizaciji IT stroškov
  • Vpogled v razumevanje elementov optimizacije IT porabe
  • Predstavitev primera optimizacije IT stroškov podjetja Skyguide

Webinar bo potekal v angleščini.

Prijava na webinar >>


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
optimizacija IT stroškov

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Crayon
Za več informacij so vam na voljo pri Crayon
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Crayon? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več