Računalništvo, telefonija
26.05.2016 23:22
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vsestranski Xiaomi odslej še z droni

Dron podjetja Xiaomi bo imel kar 27 minutno avtonomijo.
Dron podjetja Xiaomi bo imel kar 27 minutno avtonomijo.

Kitajsko podjetje XiaoMi je tretji največji proizvajalec pametnih mobilnih telefonov na svetu, priljubljenost med uporabniki storitev mobilne telefonije pa si je pridobil predvsem na račun kakovostnih in poceni. Kmalu si bo kitajsko podjetje priljubljenost pridobilo tudi na področju dronov, saj je pripravilo izdelek, ki bo občutno cenejši od podobnih modelov drugih proizvajalcev. Novost je podjetje Xiaomi razvilo v sodelovanju z družbo Flymo, njegove tehnične lastnosti pa so daleč pred konkurenco.

Največja odlika prvega drona podjetja XiaoMi je nedvomno avtonomija delovanja. Novost je namreč opremljena z baterijo zmogljivosti 5.100 miliamper ur, kar zadošča za do 27 minut letenja oziroma za do tri kilometre razdalje. Krmilno ploščico lahko povežemo s pametnim mobilnim telefonom XiaoMi, kar se dodatno olajša uporabljanje novosti. Za začetnike na tem področju pa je na voljo poseben gumb za samodejno pristajanje.

Prvi dron podjetja XiaoMi bo na voljo v dveh različicah. Dražji model bo opremljen z vrtljivo spletno kamero ločljivosti 4K, medtem ko bo imela cenejša različica na voljo le visokoločljivo kamero. Za nakup zmogljivejšega modela bo treba odšteti preračunanih 410 evrov, za cenejši model pa le preračunanih 340 evrov.


Prijavi napako v članku