Telefoni
20.04.2017 14:35

Deli z drugimi:

Share

Vse večja verjetnost je, da bomo letos ugledali 3 nove modele telefonov iPhone!

Najdražji model telefona iPhone naj bi se precej razlikoval od preostalih dveh modelov.
Najdražji model telefona iPhone naj bi se precej razlikoval od preostalih dveh modelov.

Tako ljubitelji pametnih mobilnih telefonov iPhone kot njegovi nasprotniki že nestrpno pričakujejo prihod nove generacije priljubljenih naprav, ki jih bo podjetje Apple po vsej verjetnosti ponudilo v prodajo v prvi polovici letošnjega leta. Ker naj bi računalniški gigant praktično že končal z razvojem pametnega mobilnega telefona iPhone 7S, se govorice o njem na spletu širijo kot za stavo. Kot vse kaže bo podjetje Apple poskrbelo za kar nekaj sprememb, ki bodo razveselile tudi najbolj zahtevne uporabnike storitev mobilne telefonije, vključno s tremi modeli novosti, čeprav je v zadnjih letih ponudilo na voljo le dve različici.

Za običajne uporabnike bosta na voljo klasična modela opremljena s 11,9-centimetrskim (4,7-palčnim) in 14-centimetrskim (5,5-palčnim) zaslonom IPS, kot je to pri podjetju Apple stalnica že kar nekaj let. Večje presenečenje bo povsem novi model pametnega mobilnega telefona iPhone, ki bo seveda najdražji in naj bi bil oblikovan precej drugače. Sodeč po spletnih govoricah bo novost opremljena z zaslonom brez robov in bo razpolagala z nekoliko ukrivljenim stekom in zaslonom OLED, kar pomeni, da bo v določeni meri posnemala obliko pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8, ki je med uporabniki sila priljubljen.

Iz spletnih govorice je še razvidno, da bo na novincih nameščen mobilni operacijski sistem iOS 11, za preračunavanje podatkov pa naj bi poskrbel povsem prenovljen procesor izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije. Med spletnimi govoricami je mogoče še zaslediti, da bo za vse modele novega pametnega mobilnega telefona iPhone na voljo dve kameri z dvema lečama v navpični postavitvi, kamera z izpostavljeno površino, dve leči v sprednji spletni kameri in v steklo vgrajeno tipalo TouchID.


Prijavi napako v članku