Računalništvo, telefonija
29.01.2020 07:30

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski telefon Poco X2 na voljo že februarja?

Novi Poco X2 naj bi za relativno nizko ceno ponujal visoko zmogljivost.
Novi Poco X2 naj bi za relativno nizko ceno ponujal visoko zmogljivost.

Xiaomi Pocophone F1 je relativno poceni pameti mobilni telefon, ki je med uporabniki storitev mobilne telefonije še vedno priljubljen, saj je še vedno opremljen z dovolj zmogljivo strojno opremo. Ta namreč obsega mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 845, za nameček pa razpolaga še s kakovostnim zaslonom s kar 15,2-centimetrsko oziroma 5,99-palčno diagonalo, razmerjem stranic 18 proti 9 in zarezo ter nudi ločljivost kar 2.246 x 1.080 slikovnih točk. Pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 je opremljen tudi z dvema kakovostnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk ter vrhunsko spletno kamero ločljivosti kar 20 milijonov slikovnih točk.

Ker pa pametni mobilni telefon Xiaomi Pocophone F1 že nekoliko zaostaja za konkurenco, bo podjetje Poco kmalu ponudilo v prodajo njegovega naslednika. Tu govorimo o modelu Poco X2, ki naj bi bil javnosti predstavljen v okviru konference, ki naj bi se odvijala 4. februarja letos. Glede na spletne govorice naj bi šlo tu za nadvse zmogljiv pametni mobilni telefon, ki se bo brez težav prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom ter celo ljubiteljem mobilnih iger.

Iz doslej razkritih informacij je razvidno, da naj bi bil pametni mobilni telefon Poko X2 opremljen z zaslonom, ki bo ponujal izris slik s frekvenco kar 120 sličic na sekundo. Poleg tega naj bi naprava razpolagala s glavnim fotoaparatom ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk ter procesorjem družine Qualcomm in celo vodno hlajenim hladilnim sistemom. Več informacij o nadvse zanimivem telefonu Poco X2, vključno z njegovo maloprodajno ceno, pa bo znanih že 4. februarja.


Prijavi napako v članku