Računalništvo, telefonija
13.06.2019 09:07

Deli z drugimi:

Share

Vpogled v naše transakcije tudi brez prisotnosti banke

Uporabniki bodo pridobili možnost, da prek akreditiranih ponudnikov vpogledajo v njihove bančne transakcije.
Uporabniki bodo pridobili možnost, da prek akreditiranih ponudnikov vpogledajo v njihove bančne transakcije.

Podjetje Mastercard je najavilo prihod nove platforme, ki naj bi znatno olajšala vpogled v transakcije, ki smo jih opravili z bančno kartico, saj bomo to lahko opravili brez posredovanja naše banke. Tu gre za platformo Mastercard Open Banking Solutions, ki bo na voljo po celotnem ozemlju evropske unije. Ključna prednost omejene platforme pa je v tem, da naj bi povečala konkurenčnost, povečalo transparentnost in omogočilo nove inovativne storitve, kar naj bi končnim uporabnikom posledično močno olajšalo uporabo finančnih storitev.

Odprto bančništvo naj bi po celotnem ozemlju Evropske unije v praski dejansko zaživelo v jesenskih mesecih letošnjega leta. Ker so finančni podatki lahko tudi občutljivi za posameznike, bo podjetje Mastercard tu seveda odlično poskrbelo tudi za njihovo varnost. Največ pozornosti bo seveda posvečenih ponudnikom programske opreme za dostop do odprtega bančništva, saj bodo ti preverjeni s strani ustreznih revizijskih organov. Uporabniki pa bomo lahko njihovo legitimnost preverili na posebni spletni strani podjetja Mastercard.

Da bi se lahko ponudniki programske opreme lažje povezovali z bančnimi ustanovami, bo vzpostavljeno posebno omrežje, ki bo moralo seveda zadovoljiti strogim varnostnim zahtevam. Več informacij o nadvse inovativni platformi Mastercard Open Banking Solutions pa je na voljo na spletni povezavi https://www.mastercard.us/en-us/issuers/products-and-solutions/open-banking-solutions.html.


Prijavi napako v članku