Namizni računalniki
24.06.2009 11:13
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vodoodporen računalnik

Voda mu ne more do živega!
Voda mu ne more do živega!

Na garancijskem listu, ki je priložen računalnikom, je običajno navedeno, da se jih ne sme prepogosto uporabljati v zelo vlažnih prostorih in jih polivati z vodo. To pa zagotovo ne bo pisalo na garancijskem listu novega izdelka podjetja Stealth, saj je njegov računalniški sistem odporen tako na vlago kot tudi na vodo. Novinec je po navedbah inženirjev odporen še na mehanske poškodbe, visoke temperaturne spremembe in je celo prijazen do okolja, saj pri delovanju porabi zanemarljivo količino električne energije.

Strojna oprema dva tisoč ameriških dolarjev vrednega kompaktnega osebnega računalnika s prodajno oznako WPC-500F obsega Intelov procesor Atom 330 takta 1,6 GHz, sistemski pomnilnik kapacitete 2 GB, vgrajeno grafično kartico ter trdi disk z 80 GB prostora (opcijsko pogon Solid State). Ker gre za vodotesen računalnik, ne preseneča, da na njem ni optične enote. Za prenos podatkov je bilo poskrbljeno z vmesnikom USB.

Prednameščeno programsko opremo poganja preizkušeni operacijski sistem Windows XP oziroma potratna Vista. Novi računalniški sistem podjetja Stealth se odlično ujame s povsem vodotesnim zaslonom TT-840, ki slike prikazuje z 21-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 800 x 600 točk.


Prijavi napako v članku