Tablični računalniki
04.02.2013 05:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablici leta 2013: Visokoločljivi Nexus 7 in vsemogočni iPad 5!

Letos bo na področju tablic potekal silovit bolj predvsem med podjetjema Apple in Google, saj naj bi ta ponudila v prodajo nova izdelka, ki nas bosta tako rekoč pustila brez besed. Medtem ko bo Googlova tablica opremljena z visokoločljivima zaslonoma, bo tablični računalnik iPad 5 za shranjevanje podatkov ponujal do 128 gigabajtov prostora.
Podjetji Apple in Google naj bi v letošnjem letu zasenčili vse vodilne proizvajalce osebnih računalnikov!
Podjetji Apple in Google naj bi v letošnjem letu zasenčili vse vodilne proizvajalce osebnih računalnikov!

Že v lanskem letu so vodilni proizvajalci mobilnih naprav nakazali, da bodo v letošnjem letu kraljevali predvsem tablični računalniki. Strokovnjaki pa so prepričani, da bo letos na področju tablic potekal silovit bolj predvsem med podjetjema Apple in Google, saj naj bi ta v prodajo ponudila nova izdelka, ki nas bosta tako rekoč pustila brez besed.

Podjetje Google naj bi v prodajo ponudilo prenovljen tablični računalnik Nexus 7, ki bo za prikazovanje slik uporabljal visokokakovostni 7-palčni (17,8-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 800 točk (720p) oziroma 1.920 x 1.080 (1.080p) slikovnih točk. Novinca naj bi bila cenovno nadvse dostopna, saj naj bi se njihova maloprodajna cena onkraj luže gibala med preračunanimi 150 in 185 evri (odvisno od količine vgrajenega pomnilnika). Nanju naj bi bil nameščen nov mobilni operacijski sistem Android 5.0 Key Lime Pie, ki naj bi prinesel zvrhan koš nadvse uporabnih novosti.

Konkurenčno podjetje Apple pa naj bi tekom letošnjega leta v prodajo ponudilo tablični računalnik iPad 5, ki naj bi po oblikovni plati močno spominjal na tablico iPad Mini. Ta bo za shranjevanje podatkov ponujal do 128 gigabajtov prostora, medtem ko bo za povezovanje na voljo tudi hitra mobilna povezava 4G/LTE. Več o novem Applovem tabličnem računalniku naj bi bilo znano že proti koncu letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku