Računalništvo, telefonija
04.08.2011 10:11

Deli z drugimi:

Share

Verbatim bo predstavil nove SSD in LED izdelke na sejmu IFA 2011

Verbatim bo na letošnjem sejmu IFA, ki se bo odvijal med 2. in 7. septembrom v Berlinu, predstavil sveže inovacije s področij shranjevanja podatkov in razsvetljave. Na stojnici 218 v dvorani X19 si bodo obiskovalci lahko prvič ogledali Verbatimove nove SSD rešitve in širok nabor LED svetil za profesionalno in domačo uporabo, ki jih bo podjetje pričelo prodajati septembra letos.
Verbatim bo predstavil nove SSD in LED izdelke na sejmu IFA 2011
Verbatim bo predstavil nove SSD in LED izdelke na sejmu IFA 2011

Verbatim bo na letošnjem sejmu IFA, ki se bo odvijal med 2. in 7. septembrom v Berlinu, predstavil sveže inovacije s področij shranjevanja podatkov in razsvetljave. Na stojnici 218 v dvorani X19 si bodo obiskovalci lahko prvič ogledali Verbatimove nove SSD rešitve in širok nabor LED svetil za profesionalno in domačo uporabo, ki jih bo podjetje pričelo prodajati septembra letos.

SSD pogoni – alternativa notranjim 2,5-palčnim trdim diskom
Na sejmu bo Verbatim prvič predstavil novo generacijo SSD pogonov, namenjenih vsem tistim, ki želijo izkoristiti prednosti, ki jih prinaša SSD tehnologija. SSD pogoni so idealno nadomestilo za trde diske v prenosnih in namiznih osebnih računalnikih in prinašajo prednosti, kot so izjemne hitrosti prenašanja podatkov (branje pri 250 MB na sekundo in zapisovanje pri 180 MB na sekundo), hitrejši zagon operacijskega sistema, izboljšana odzivnost sistema in daljša življenjska doba baterije ter boljša odpornost na udarce v primerjavi s trdimi diski. V paketu bodo uporabniki dobili tudi podrobna navodila za namestitev v 12 jezikih in zunanje ohišje za trdi disk, v katerega bodo vstavili trdi disk iz računalnika in ga uporabili kot zunanji trdi disk. S priloženo programsko opremo za kloniranje bo mogoče narediti preslikavo operacijskega sistema in podatkov s starega trdega diska na novi SSD pogon. Novi Verbatim SATA SSD pogoni bodo z oktobrom 2011 naprodaj v velikostih 64 GB, 128 GB in 256 GB.

LED razsvetljava – profesionalna serija in serija za končne kupce
Verbatim bo s septembrom 2011 predstavil dve kategoriji LED svetil – eno za profesionalne montažerje in drugo za končne kupce. Izdelki iz maloprodajne serije bodo pakirani v plastični embalaži, ki je pri trgovcih bolj priljubljena zaradi boljše izpostavljenosti in zavarovanosti izdelkov. V seriji bo mogoče najti vse priljubljene oblike žarnic, vključno z MR16, PAR16, Classic A in Candlelight. Uporabniki bodo imeli tako možnost enostavno zamenjati običajne ali halogenske žarnice z novimi LED žarnicami in prihraniti pri stroških za elektriko. Na drugi strani bo profesionalna serija vključevala izdelke, ki jih odlikujejo dodatne funkcije, kot so denimo vgrajen sistem za nadzor temperature, dobra združljivost s sistemi za dušenje svetlobe in zelo učinkovit dizajn za razprševanje toplote. Serija bo vključevala žarnice formatov PAR16, PAR30, PAR38, AR111, MR16, R63, Classic A in Classic B. Pakirane bodo v priročnih škatlah po eno ali več žarnic skupaj, s čimer se bodo minimizirali stroški logistike in skladiščenja. Način oblikovanja embalaže bo poleg tega omogočal enostaven dostop do izdelkov, kar bo še posebej priročno za obsežne in zahtevne instalacije v objektih hotelskih verig in verig restavracij, pisarniških blokih, ladjah križarkah in podobnih.

Store ‘n’ Go Traveller – novi SuperSpeed USB 3.0 trdi diski
Z novo serijo SuperSpeed USB 3.0 trdih diskov Verbatim ponuja vsakomur dostopne rešitve za shranjevanje podatkov. Diske odlikuje ekskluziven dizajn, odlično delovanje, robustnost, prenosljivost in varnost. Novi Store ‘n’ Go Traveller je 2,5-palčni prenosni trdi disk kapacitete 750 GB, na voljo v črni in srebrni barvi. Robovi naprave so zavarovane s čvrsto gumo, ki še dodatno ščiti diskovni pogon pred udarci.

Drugi novi 2,5-palčni trdi disk, Store ‘n’ Go Executive, bo na voljo v velikostih 500 GB in 750 GB, odlikuje pa ga 256-bitno AES strojno šifriranje za popolno varnost podatkov. Ob svoji elegantni in sofisticirani obliki je Executive trdi disk na voljo v treh barvah: grafitno siva, srebrna in bleščeča črna. Naprava ima tudi gumb na dotik, s katerim lahko uporabniki aktivirajo prednastavljene funkcije.
Na IFA sejmu bo Verbatim prvič predstavil tudi svoj novi 3,5-palčni namizni pogon Store’n’Save kapacitete do 3 TB.

100GB Blu-ray disk
Obiskovalci Verbatimove stojnice bodo imeli možnost prvič videti tudi
Verbatimove nove trislojne BD-R XL 100 GB 4x Blu-ray diske. Standardni
Blu-ray diski so danes na voljo v kapacitetah 25 GB (enoslojni disk)
oziroma 50 GB (dvoslojni disk), Verbatimov BD-R XL disk pa vključuje še
tretji zapisovalni sloj, s katerim je možno na disk zapisati do 100 GB
podatkov. Verbatimovo tehnologijo treh slojev je certificiralo tudi
združenje BDA (Blu-ray Disc Association), začetek masovne proizvodnje
pa je predviden za prvo četrtletje leta 2012.

www.verbatim-europe.com

www.anni.si

Uradni Verbatim zastopnik za Slovenijo:
ANNI d.o.o., Motnica 7a, 1236 Trzin
Tel: (01) 5 800 800, Faks: (01) 5 800 802, Servis: (01) 5 800 830
e-pošta: info@anni.si

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku