Računalništvo, telefonija
15.11.2018 11:18
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Velike projekcije v malih prostorih

Je tudi vaš prostor majhen, pa nikakor ne najdete rešitve, kam postaviti projektor ali velik TV? Projektorji z ultra kratko razdaljo, tudi če je to samo 30 cm, sedaj omogočajo predvajanja brez motečih senc, montaže projektorja na strop in razpeljave kablov po stenah sobe.
Projektor HZ40UST za pristnejše doživetje tudi v 3D tehnologiji
Projektor HZ40UST za pristnejše doživetje tudi v 3D tehnologiji

Eden izmed prvih in najbolj očitnih razlogov za iskanje projektorja s kratko razdaljo je ta, da ljudje ne želijo imeti projektorja pritrjenega na strop. To pa hkrati omogoča, da je bistveno manjša možnost, da bi se med projektorjem in projekcijskim platnom nahajali osebe ali predmeti, kot recimo viseče luči.

Optoma ima v svojem naboru kar nekaj projektorjev za hišni kino s kratko in ultra kratko razdaljo. Najnovejši laserski projektor HZ40UST z ultra kratko razdaljo zmore projicirati 100-palčno sliko z razdalje samo 30. cm. Pri tem ohranja žareče svetlo projekcijo, saj premore svetilnost 4.000 lumnov. Laserska tehnologija poleg izjemno dolge življenjske dobe, zagotavlja natančno reprodukcijo barv za gledanje filmov, športa in igranje video iger. Z visoko svetilnostjo omogoča gledanje in igranje tudi v svetlejši prostorih. Dodatno pa k temu pripomore projekcijsko platno Optoma ALR100.

Projektor HZ40UST ima ločljivost 1080p Full HD in za pristnejše doživetje lahko vsebine predvaja tudi v 3D tehnologiji. Kombinacija s projekcijskim platnom Optoma ALR100 ustvari televizijsko izkušnjo z diagonalo 100”. Izjemna prednost kompleta je, da lahko popolnoma nadomesti LED TV saj omogoča projekcijo pri polni dnevni svetlobi.

Tako kot vsi projektorji z ultra kratko razdaljo, tudi ta zahteva popolnoma ravno podlago. Stene običajno niso popolnoma ravne, kar lahko povzroča napake pri projicirani sliki. Za razliko od velikega LED TV se projektor lahko enostavno prenaša iz sobe v sobo, na vikend in se ga uporablja za različne namene.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LESTRA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LESTRA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LESTRA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

LeanIX SI d.o.o.

Mala ulica 5, 1000 Ljubljana,
Tako kot mnogi tehnološki trendi je tudi programska oprema kot storitev (SaaS) vstopila v področje najbolj uporabljenih besed, ki pa lahko marsikoga zmede. SaaS ponuja zanimivo alternativo ... Več

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več