Življenjski slog
15.07.2019 08:03
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Varni s protivlomnimi vrati in pametno ključavnico

.. Tudi, ko ste na oddihu oziroma predvsem takrat je pomembno, da je vaš dom varen. Skrb za varnost pa se začne pri vhodu v stanovanje ..
Varni s protivlomnimi vrati in pametno ključavnico
Varni s protivlomnimi vrati in pametno ključavnico

Varnost je že od nekdaj zelo pomembna. Včasih se spozabimo ali pa si mislimo »meni se to že ne more zgoditi«, a vsi smo varnostno ranljivi. Prav domovi pa so tarča v poletnih mesecih, torej v času, v katerega smo pravkar dobro zakorakali. Preden se odpravimo na dopust ali potovanje je najmanj, kar lahko storimo to, da poskrbimo za varnost svoje nepremičnine.

Eno od najbolj zaneslji­vih rešitev predstavljajo sistemi elektronskega zaklepanja, ki omogočajo, da lahko prostore za­klenemo tudi na daljavo. V primerjavi z mehan­skimi ključavnicami, imajo elektronske kar nekaj prednosti, med drugim preprostost uporabe in daljšo življenjsko dobo, hkrati pa nudijo tudi bolj­šo varnost. Potem so tu še protivlomna vrata, ki nepridipravom preprečijo vstop v stanovanje ali hišo. Tako doma kot na dopustu si lahko za popolno varnost omislimo še trezor, v katerega pospravimo najdragocenejše stvari.

Pametne ključavnice SALTO

Za enega najbolj uveljavljenih proizvajalcev sistemov elektronskega zaklepanja velja podjetje SALTO. Z njihovimi elektronskimi ključavnicami Salto KS, Keys as a Service boste imeli ves čas nadzor nad tem, kdo vstopa skozi posamezna vrata, do­stop pa lahko tudi časovno omejite, tako da dolo­čen uporabnik dobi pravico samo takrat, ko jo zares potrebuje. Sistem omogočai tudi pregled za nazaj. Proces dodeljevanja in odvzema elektronskih ključev posameznikom je sila preprost in enostaven. Dodatna prednost je tudi ta, da elektronska kontrola dostopa zmanjša skrbi in predvsem stroške, ki nastanejo v primeru izgube posameznega ključa.

SALTO KS, Keys as a Service, ki deluje v oblaku, za­gotavlja fleksibilen sistem za nadzor dostopa, ki ne potrebuje namestitve programske opreme, uporabnik pa v primerjavi s popolnoma ožičeni­mi elektronskimi izdelki z njim nima dodatnih stroškov. Vse, kar potrebuje je naprava, s katero se lahko poveže na internet, saj preko nje dostopa do platforme. S tem sistemom lahko vrata odklepate in zaklepate brezstično in brezžično, a vam sistem kljub temu zagotavlja popolno var­nost in zaščito.

Ključavnice za prav vsaka vrata

Ključavnise SALTO KS tako omogočajo odkle­panje na daljavo ali onemogočanje dostopa in spremljanje uporabnikov, odklepanje vrat od koderkoli in kadarkoli, na svoj pametni telefon pa lahko prejemate tudi obvestila o aktivnosti.

Več informacij o sistemu SALTO KS, Keys as a Service, lahko dobite na spletni strani sal­toks.com, ali pri slovenskem zastopniku znamke, podjetju Vovko d. o. o. (info@vovkoshop.si).

Protivlomna vrata

Protivlomna vrata poleg občutka varnosti učinkujejo tudi preventivno, saj si bo nepridiprav ob pogledu nanje najverjetneje premislil in poiskal lažjo žrtev. V podjetju Vovko nudijo zares kakovostna in certificirana protivlomna vrata.

Vhodna vrata imajo kvalitetno jekleno konstrukcijo vratnega krila in podboja, ki je močno odporna na poskuse vloma, obložena so z lesenimi paneli, v konstrukcijo pa je vgrajena toplotna in zvočna izolacija. Bistvena sta tudi popolna varnostna oprema in okovje, in sicer večtočkovna ključavnica, ki se blokira ob poskusu vloma in ima dodatne fiksne zatiče ter kvaliteten cilindrični vložek z zaščitenim profilom, ki onemogoča ponarejanje ključev. Ima tudi varnostni ščit ali rozeto, ki ga varuje pred vrtanjem in lomljenjem ter druge varnostne elemente. Za strokovno vgradnjo protivlomnih vrat poskrbijo usposobljeni monterji podjetja Vovko.

Sefi za dom in za na pot

Zagotovo imate doma marsikaj dragocenega, za kar ne želite, da tatovi dobijo v roke. Zato imajo v podjetju Vovko na voljo vse od majhnih varnostnih škatel za na pot do manjših in zelo konkretnih trezorjev za dom, ki bodo varno hranili vaše najdragocenejše imetje. Ko smo na dopustu, je namreč zelo pomembno, da lahko damo skrbi na pašo in uživamo v prostem času in brezskrbnosti. Pri tem pa nam lahko pomagajo tudi omenjeni izdelki, saj učinkovito varujejo naše imetje. (P. R.)


Prijavi napako v članku