Računalništvo, telefonija
12.06.2019 13:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Jeseni se nam obeta plačljiva različica brskalnika Firefox

Plačljivi Firefox bo bogatejši za povezavo VPN ter napredne storitve v okviru računalništva v oblaku.
Plačljivi Firefox bo bogatejši za povezavo VPN ter napredne storitve v okviru računalništva v oblaku.

Po podatkih analitske hiše NetMarketShare nekdaj zelo priljubljen spletni brskalnik Mozilla Firefox danes uporablja le še okoli 9,6 odstotka uporabnikov, kar je le za odtenek več od deleža uporabnikov, ki prisegajo na Microsoftov zastareli brskalnik Internet Explorer. Ta namreč trenutno obvladuje okoli 9,2 odstotka tržnega deleža brskalnikov. Zato preseneča odločitev organizacije, da oktobra letos uporabnikom spleta ponudi plačljivo različico spletnega brskalnika Mozilla Firefox.

Plačljiva različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox bo dopolnjevala brezplačno različico, saj bo vključevala hitro in zanesljivo storitev navideznega omrežja VPN ter napredne storitve v okviru računalništva v oblaku. Strežniki za storitev VPN naj bi bili dovolj zmogljivi, da uporabniki ne bi smeli imeti težav niti pri prenosu visokoločljivih videoposnetkov v realnem času. Seznam naprednih oblačnih storitev pa doslej še ni bil razkrit.

Plačljiva različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox bo na voljo v obliki mesečne naročnine, pri čemer bodo vse napredne storitve privzeto vključene. Na srečo bo še vedno na voljo tudi brezplačna različica spletnega brskalnika Mozilla Firefox.


Prijavi napako v članku