Programska in razvojna orodja
14.01.2010 08:11
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V koš s trdimi diski, prišel je Googlov Gdrive?

S pomočjo nove storitve podjetja Google lahko dostopamo do svojih datotek od koderkoli!
S pomočjo nove storitve podjetja Google lahko dostopamo do svojih datotek od koderkoli!

Pred dobrim letom dni so na svetovnem spletu krožile govorice o novi spletni storitvi podjetja Google, ki naj bi omogočala hranjenje datotek kar na svetovnem spletu. Šlo naj bi za spletno storitev Gdrive, ki naj bi obsegala tudi lokalno nameščeno namensko programsko orodje za sinhronizacijo spletnih in na trdem disku shranjenih datotek. Poleg tega naj bi bil na voljo tudi priročen spletni vmesnik, ki naj bi omogočal hiter in enostaven dostop do datotek od koderkoli bi si to zaželeli.

Kot vse kaže je Googlova težko pričakovana spletna storitev le zaživela v okviru spletnega pisarniškega paketa Docs, čeprav jo računalniški gigant uradno ni poimenoval Gdrive. Preko nove storitve lahko uporabniki brezplačno shranjujejo poljubne datoteke velikosti od 250 megabajtov, pri čemer imajo na voljo kar en gigabajt prostora. Proti plačilu letnega pavšala lahko uporabniki pridobijo dodaten prostor za shranjevanje podatkov.

Več informacij o novi spletni storitvi podjetja Google je na voljo na naslovu http://googledocs.blogspot.com/. Pri tem velja še omeniti, da naj bi bila spletna storitev »Gdrive« kmalu na voljo tudi uporabnikom operacijskega sistema Google OS.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku