Tablični računalniki
27.02.2021 11:40

Deli z drugimi:

Share

V 2021 prihajata prenovljeni iMac in manjši Mac Pro

iMac
iMac

Eden Applovih najbolj znanih “leakerjev” Jon Prosser za letošnje leto napoveduje prenovljeni 24-inčni iMac in manjši Mac Pro, oba pa naj bi poganjal procesor Apple Silicon.

Do zdaj so bile najbolj aktualne govorice, da bo letošnji Mac Pro deležen posodobitve procesorja, prav tako pa naj bi bil precej manjši od trenutno najnovejšega modela Mac Pro. iMac pa naj bi letos dobil neke vrste “edge-to-edge” redizajn, nekaj podobnega, kot smo že lahko videli pri tablici iPad Pro.

Svetovno znani “leaker” Jon Prosser je s portalom Apple Insider delil skice novega dizajna, ki jih je naredil na podlagi opisov in slik, ki jih je dobil. Na prvi sliki lahko vidimo manjši Mac Pro, na drugi pa prenovljeni dizajn iMaca. Kot že omenjeno lahko na sliki vidimo “edge-to-edge” ekran in barve podobne iPadu Air. Prosser je posebej opozoril, da zadnje strani naprav ni videl, kar pomeni, da je dizajn zadnje strani še skrivnost.

Dizajn prenovljenega iMaca je bil opisan kot kombinacija med ekranom Pro Display XDR in iPadom Pro. Novi iMac naj ne bi vseboval lastnosti, kot je Face ID.

Prosser je opisal napovedane naprave kot “prototipe”, kar pomeni, da inform o točnem datumu izida še nimamo. Glede na to, da je Applov marčevski dogodek še pod vprašajem, bi lahko dotične naprave izšle proti koncu letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku