Računalništvo, telefonija
13.09.2023 09:08
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Urbanista Malibu: edinstven solarni Bluetooth zvočnik

Urbanista je predstavila svojo najnovejšo inovacijo, Bluetooth zvočnik z možnostjo sončnega napajanja, imenovan Malibu. Solarni zvočnik odraža predan pristop podjetja k energetski učinkovitosti, obenem pa združuje visoko kakovosten zvok z dizajnom in uživaško izkušnjo za ljubitelje aktivnosti na prostem.
Kakovosten, vodoodporen solarni zvočnik Urbanista Malibu je prava paša za oči. Foto: Urbanista
Kakovosten, vodoodporen solarni zvočnik Urbanista Malibu je prava paša za oči. Foto: Urbanista

Po uspešni predstavitvi dveh parov solarnih slušalk je Urbanista pripravljena na še eno okolju prijazno tehnološko novost: zvočnik Bluetooth z možnostjo sončnega polnjenja, imenovan Malibu. Prvi solarni zvočnik na svetu je bil ustvarjen zato, da se spopade z novimi izzivi na poti k trajnostnim rešitvam in boljši uporabniški izkušnji.

Malibu je bil predstavljen na minulem sejmu IFA 2023, nekateri tuji mediji pa so ga že označili kot najboljšo zvočniško inovacijo “BEST SPEAKER INNOVATION” letošnjega leta.

Pristop blagovne znamke Urbanista k sončno napajanim napravam predstavlja veliko več kot to, da nanje preprosto dodajo materiale, ki absorbirajo sončno energijo. Osredotočajo se namreč na izdelke, ki so energetsko učinkoviti, tako da lahko kar najbolje izkoristijo energijo, ki jo zagotavlja sonce.

Solarni Bluetooth zvočnik v primerjavi s slušalkami, ki jih napaja sončna energija, zaradi večje porabe energije predstavlja poseben izziv. Solarni zvočnik Malibu ta izziv odraža z edinstveno obliko, ki omogoča namestitev večjih in energetsko učinkovitejših 2,5-palčnih gonilnikov. Pri Urbanisti pojasnjujejo, da je tovrstna rešitev pri določeni glasnosti učinkovitejša od manjših komponent. Urbanista se je tako odločila za nekoliko dražje, vendar energetsko učinkovitejše komponente.

Integracija materiala za zbiranje sončne energije

Eden ključnih oblikovalskih elementov je integracija materiala za zbiranje sončne energije, imenovanega PowerFoyle, ki ga je razvilo podjetje Exeger. Malibu se ponaša s približno 50 odstotki več površine, prekrite s PowerFoyle – v primerjavi s slušalkami Urbanista Los Angeles, kar daje zvočniku prepoznaven, nekoliko bolj kvadraten videz.

Običajen način in način varčevanja z energijo

Urbanista za omenjeni zvočnik ponuja dva načina poslušanja: običajen način in način, ki varčuje z energijo in podaljšuje življenjsko dobo baterije na račun zmanjšane izhodne moči basov. Natančna avtonomija oziroma čas predvajanja sta odvisna od načina uporabe, pri čemer lahko način varčevanja z energijo potencialno podvoji čas predvajanja zvočnika.

Solarni zvočnik: do 50 % dlje na običajen sončen dan

Koliko natančno bo sončno napajanje podaljšalo čas predvajanja glasbe, je zaradi različne osončenosti kraja, kjer ste, težko napovedati. Pri Urbanisti pravijo, da bi lahko neprestana uporaba na prostem na povprečen sončen dan podaljšala predvajanje za približno 50 odstotkov – z 20 na 30 ur. Vsekakor pa ni zanemarljivo dejstvo, da PowerFoyle omogoča tudi polnjenje v notranjih prostorih.

Uporabniki lahko s pomočjo aplikacije spremljajo pretekle podatke o sončnem polnjenju Malibuja, kar je lahko v pomoč pri optimizaciji uporabe sončne energije.

Urbanista poudarja trajnost, hkrati pa je z mislimi že pri prihodnjih EU predpisih – do leta 2027 bodo morale namreč imeti naprave baterije, ki jih bo lahko uporabnik zamenjal sam. Malibu je že zdaj zasnovan za enostavno zamenjavo baterije, ne da bi vas pri tem ovirale zalepljene komponente. Vas zaradi tega skrbi, kako je z vodoodpornostjo? Skrbi so odveč, saj je zvočnik po standardu IP67 odporen proti prahu in vodi.

Z Malibujem Urbanista združuje okolju prijazen dizajn z visoko kakovostnim zvokom. Zvočnik urbanista je letošnja novost, ki obljublja trajnostno in uživaško jesen – z avdio izkušnjo za ljubitelje aktivnosti na prostem.

Za več informacij se pozanimajte pri uvozniku za Slovenijo, podjetju Bonajo.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več